Madrid | Declarațiile fetelor după calificarea în sferturile de finală. Orele la care joacă româncele

Data publicării:
colaj fete

Irina Begu

După parcursul foarte bun de la Madrid, Begu stă bine la capitolul încredere şi speră să-şi poată îndeplini obiectivul - intrarea în Top 20 mondial.

„Îmi doresc foarte mult să fac următorul pas şi să fiu între primele 20 de jucătoare, dar trebuie să fiu şi mai puternică mental. Indiferent de scor, de punct, să lupt. În majoritatea meciurilor mi-a ieşit, încă mai am nevoie de timp să fiu din ce în ce mai bună”, a declarat Irina.

„O româncă în semifinale, nu? Este bine pentru România, este bine pentru turneu, ţinând cont că şi domnul Ţiriac este patronul. Este bine şi pentru noi. Va fi un meci interesant”, a mai spus Begu despre meciul cu Halep.

Simona Halep

În condiţiile în care principalele favorite au părăsit deja turneul, iar Simona Halep pare să se apropie de cea mai bună formă, o victorie la Madrid nu ar reprezenta o surpriză. Fostul număr doi mondial rămâne, însă, cu picioarele pe pământ.

„Am revenit la ritmul meu, mă simt bine, sunt bucuroasă pe teren şi ceea ce contează este că sunt împăcată cu mine. E vorba de starea interioară şi de felul în care percep turneele şi meciurile.

Anul trecut a fost vorba tot de o crispare. De obicei mă adaptez uşor şi simt jocul destul de bine pe orice suprafaţă. Anul trecut au fost altfel de probleme, a fost după treaba cu Fed Cup, când nu am jucat în Canada, au fost multe momente neplăcute, dar anul acesta m-am maturizat şi deja am experienţă.

Sunt departe de trofeu, mai sunt atâtea meciuri. Trebuie să iau meci cu meci. Mâine e un meci dificil. O să-mi doresc să câştig doar meciul de mâine şi după aceea, dacă voi câştiga, mă voi gândi la următorul.

„Mi-am dorit mult să câştig astăzi, o revanşă bună. Am făcut un joc solid şi chiar mă bucur că mâine sunt în sferturi aici, la Madrid. E o provocare pentru mine să merg în continuare la acest turneu. Mă aştept la un meci foarte dificil, pentru că Irina joacă foarte bine pe zgură. Meciul e deschis, dar cu siguranţă voi lupta să câştig partida”, a declarat Simona Halep.

Patricia Țig

„Nu se ştie niciodată, ţinând cont că de partea cealaltă e tot o fată, la fel ca oricare alta. Voi încerca să fac lucrurile cât mai bine şi să mă pregătesc cât mai bine pentru meciul care urmează”, a declarat Ţig.  

„Nu pot să spun nimic despre meci deoarece nu aștept nimic. Vreau doar să intru pe teren și să joc cât de bine pot și orice se va întâmpla voi fi mulțumită”, a mai adăugat Patricia.  

Sorana Cîrstea

„Mă bucur foarte mult, încă o victorie muncită, contra unei jucătoare dificile, cu un joc destul de urât. A fost un meci mental, dar mă bucur să am încă o victorie. La nivelul ăsta, toată lumea joacă. Dacă ai ajuns în sferturi înseamnă că trebuie să joci ceva. În primul rând, trebuie să mă concentrez pe ce am eu de făcut”, a spus Cîrstea.

Sportiva din Târgovişte este impresionată şi de sprijinul pe care l-a primit din partea românilor din Madrid: „Mă simt ca şi cum joc acasă. E o bucurie enormă pentru mine să pot să joc în faţa lor şi sper să le ofer cât mai multe bucurii. Tot grupul de domni care fac terenul sunt români şi în fiecare zi când trec pe culoar mă salută, îmi urează baftă şi până acum mi-a purtat noroc”.

Citiți și:

Româncele fac senzație la Madrid. Avem patru jucătoare în sferturile turneului: cel puțin una e semifinalistă


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri