Gabriela Firea contestă alegerile din București: „Există semne că rezultatul nu este tocmai realitatea”

Data actualizării: Data publicării:
Gabriela Firea in rochie rosie, aplecata catre Ciolacu, ii spune acestuia ceva.
Gabriela Firea și Marcel Ciolacu. Foto: INQUAM Photos/George Călin

Gabriela Firea se alătură celor care contestă corectitudinea votului de duminică, de la alegerile locale. Firea, care a pierdut Primăria Capitalei în favoarea lui Nicușor Dan, vorbește și ea despre contestarea rezultatului alegerilor.

„Sunt indicii că lucrurile nu au fost corecte în toate secțiile de votare. În multe secții s-au defectat tabletele STS și mult timp nu au funcționat. La 21.00, printr-un blocaj, nu se mai puteau scana buletine, dar se putea filma ce se întâmplă în secția de votare. Aceste imagini pot fi analizate și se poate vedea ce s-a întâmplat în secțiile de votare. Supraveghetorii noștri au fost marginalizați, îndepărtați de la masă”, a declarat Gabriela Firea marți seară, la RTV.

Conducerea PSD se gândește să conteste votul din Capitală, pentru că „e datoria PSD față de bucureșteni”.

„Am decis de comun acord că astăzi şi în întreaga perioadă să se verifice procesele verbale şi cifrele. Dincolo de mine, de a spune clar că ne-am decis că vom contesta acest lucru, există semne că rezultatul nu este tocmai cu realitatea şi poate se leagă cu se s-a întâmplat în ziua alegerilor, când la prânz aveam mai multe procente peste Nicuşor Dan", a declarat Gabriela Firea la RomaniaTV.  

Noi rezultate parțiale au fost anunțate de BEC pentru alegerile locale, marți, la ora 20.00: Nicuşor Dan, candidat independent susţinut de PNL şi USR PLUS, a obţinut 42,79% dintre voturi pentru funcţia de primar general al Capitalei, iar actualul edil, Gabriela Firea (PSD) – 37,98%. Datele Biroului Electoral Central vin după numărarea a aproximativ 97,92% dintre voturi.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri