Exclusiv Ciolacu: Nu avem încă un nume pentru Primăria Capitalei. Majoritățile în administrațiile locale vor fi făcute de PSD și PNL

Data actualizării: Data publicării:
marcel ciolacu face declaratii
Premierul Marcel Ciolacu. Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Premierul Marcel Ciolacu a spus la Digi24 că încă nu a fost luată o decizie în privința candidatului la Primăria Capitalei și nu s-a decis încă nici dacă cele două partide vor merge separat sau cu un candidat comun. El a precizat însă că, indiferent dacă vor fi candidați comuni sau proprii, cele două partide vor forma majoritățile în administrațiile locale.

„Avem o coalitie care a adus stabilitate într-o perioadă încărcată. Această coaliție a decis ca în viitor să vină cu o alianță electorală.

Cea mai bună variantă pentru România e această coaliție, care se va transforma în alianță electorală la europarlamentare. Încercăm să creăm un coridor sanitar, toate part democratice din Europa. Era normală și o abordare comună la București”, a spus Ciolacu.

El a adăugat că nu a fost încă desemnat un candidat pentru Capitală pentru că PSD și PNL nu au vrut să ia o decizie pripită și au preferat să facă sondaje pentru a desemna un candidat care să fie votat de electoratele ambelor partide.

„Prea mult timp s-au făcut coaliții împotriva cuiva. Bucureștiul are un nevoie de proiect administrativ responsabil”, a spus președintele PSD.

El a spus că dacă se va merge separat, candidata PSD va fi Gabriela Firea, care are deja creionat un proiect pentru Capitală.

„Dacă avem o abordare comună, vom avea un alt candidat, care să fie compatibil cu cele două electorate. Dar atât PNL, cât și PSd nu îl vor susține pe Cristian Popescu Piedone”, a adăugat Ciolacu.

El a mai spus că încă nu nu a fost stabilit numele potențialului candidat comum, dar că o decizie va fi luată într-o zi sau două. Dar, a precizat Ciolacu, după alegerile locale, majoritățile în administrațiile locale vor fi făcute de PSD și PNL, indiferent dacă cele două partide vor avea candidați proprii sau candidați comuni.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri