Video Ce ar fi făcut Victor Ponta în criza COVID-19 dacă ar fi fost premier

Data actualizării: Data publicării:
victor ponta interviu digi24.ro Articol susținut de Pro România
Foto: Captură interviu Digi24.ro

Președintele Pro România, Victor Ponta, a declarat marți, la interviurile Digi24.ro, că dacă ar fi fost premier nu ar fi permis organizarea alegerilor locale. Ponta spune că ar fi dispus, însă, deschiderea școlilor, dar, în același timp, ar fi folosit toate resursele administrative pentru a îmbunătăți capacitatea de intervenție a sistemului sanitar.

„Ce aș fi făcut dacă eram prim-ministru? Nu aș fi lăsat să se organizeze alegeri. Este evident, avem deja mulți politicieni bolnavi. Nu aș fi lăsat să se organzeze alegerile locale. Aș fi folosit toate resursele ca numărul testelor să crească, pentru că vedem că am rămas blocați la o medie de 25.000 de teste și aș fi folosit toate resursele și puterea administrativă pentru a îmbunătății capacitatea de intervenție a sistemului sanitar”, a declarat Ponta.

Fostul premier consideră că școlile trebuie să rămână deschise, chiar dacă sistemul educațional trebuie îmbunătățit.

„Chestiunea cu alegerile ne costă foarte mult, dar aș fi deschis școlile. Cred că școlile trebuiau deschise. Cred că trebuie făcut un sistem mult mai bun, dar eu ca părinte cred că copiii noștri aveau nevoie să meargă la școală”, a mai spus Victor Ponta, la interviurile Digi24.ro.

De asemenea, Victor Ponta este de părere că pelerinajul de la Sfânta Parascheva ar fi trebuit anulat încă de la începutul pandemiei.

„Sunt convins că starea de alertă, așa cum a fost introdusă, a lăsat mult prea multe locuri goale. Nu au spus la ce număr de cazuri închidem restaurantele. Și am dreptul să acuz, pentru că în septembrie s-au deschis restaurantele pentru că erau alegeri. S-au deschid cinematografele pentru că erau alegeri, acum se închid toate. Și mă refer acum și la cel mai delicat subiect: pelerinajul la Sfânta Parascheva; cred că trebuia anunțat încă din martie că anul acesta nu se fac procesiuni. Nu s-au făcut la Mecca și nu au mai fost probleme. Ne-au păcălit că e totul bine până la alegeri și după alegeri ne-au dat în cap”, susține fostul premier.

Președintele Pro România spune că principala „victimă” a măsurilor luate în timpul pandemiei este sectorul HoReCa.

„Cred că HoReCa este principala victimă a guvernării în această perioadă. Sunt 300 de mii de oameni care lucrează, 500 de mii care depind direct. În același timp avem și cel mai prost an agricol, iar Guvernul nu a dat nimic. Fondurile acelea europene de care vorbesc toți nu s-au dat încă, nu s-au aprobat de Parlamentul European. (...) Să nu interzici ceea ce nu poți să interzici. Oamenii în continuare se vor întâlni. Problema e că uite, de 8 luni de când ne spune președintele să ne spălăm pe mâini și să purtăm mască, numărul de cazuri nu a scăzut. Trebuie să găsești metode să spui că viața continuă la normal până la un punct si mai departe putem să ne protejam noi ca societate. Activiatea economică, școala, trebuie să funcționeze. Orice blocaj total e contraproductiv”, a mai declarat Victor Ponta.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri