Live

Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 11 februarie

Data actualizării: Data publicării:

660 î. Hr. ZIUA DE NAȘTERE A JAPONIEI

Aceasta este data când, potrivit tradiției, împăratul Jimmu a fondat Japonia. Era descendent al zeiței Soarelui și al zeului Furtunilor. Împăratul Jimmu era înarmat cu un arc. A fost începutul unei dinastii care continuă și în ziua de azi. Împăratul Naruhito al Japoniei, este al 125-lea succesor al lui Jimmu. Este cea mai veche dinastie a lumii. Japonia precede șase dintre cele 7 minuni ale lumii. Doar Marea Piramidă e mai veche. Când a început perioada clasică a Greciei, Japonia exista de mai bine de un secol.

MOARTEA PRIMEȘTE UN NUME

Organizația Mondială a Sănătății dă oficial un nume virusului care se răspândea în jurul lumii: SARS-CoV-2. Boala pe care o provoca a fost denumită COVID-19. "CO" vine de la coronavirus, "VI" de la virus, "D" de la cuvântul din engleză pentru boală, la 19 de la 2019, anul în care virusul a fost identificat prima dată în Wuhan. Anteriorul, virusul fusese numit "coronavirusul din Wuhan" sau "noul coronavirus". OMS a dat acest nou nume ca să clarifice situația și să reducă presiunea pusă pe China.

2013 - UN PAPĂ ABDICĂ

Papa Benedict al XVI-lea a anunțat, în latină, că renunță la tronul Sfântului Petru. Era primul papă care demisiona după aproape 600 de ani. Anunțul a șocat întreaga lume. Papa a spus că abdică deoarece nu își mai poate îndeplini îndatoririle din cauza vârstei înaintate. Renunțarea la tron a intrat în vigoare pe 28 februarie 2013, ora 20 la Vatican. Benedict al XVI-lea a primit titlul de Papă Emerit și s-a mutat într-o mănăstire de la Vatican. A mai trăit aproape 10 ani după abdicare. A murit pe 31 decembrie 2022.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 17 mai

Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 16 mai

Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 15 mai

Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 14 mai

Partenerii noștri