Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 11 februarie

Data actualizării: Data publicării:
Captură de ecran 2024-02-11 072438

660 î. Hr. ZIUA DE NAȘTERE A JAPONIEI

Aceasta este data când, potrivit tradiției, împăratul Jimmu a fondat Japonia. Era descendent al zeiței Soarelui și al zeului Furtunilor. Împăratul Jimmu era înarmat cu un arc. A fost începutul unei dinastii care continuă și în ziua de azi. Împăratul Naruhito al Japoniei, este al 125-lea succesor al lui Jimmu. Este cea mai veche dinastie a lumii. Japonia precede șase dintre cele 7 minuni ale lumii. Doar Marea Piramidă e mai veche. Când a început perioada clasică a Greciei, Japonia exista de mai bine de un secol.

MOARTEA PRIMEȘTE UN NUME

Organizația Mondială a Sănătății dă oficial un nume virusului care se răspândea în jurul lumii: SARS-CoV-2. Boala pe care o provoca a fost denumită COVID-19. "CO" vine de la coronavirus, "VI" de la virus, "D" de la cuvântul din engleză pentru boală, la 19 de la 2019, anul în care virusul a fost identificat prima dată în Wuhan. Anteriorul, virusul fusese numit "coronavirusul din Wuhan" sau "noul coronavirus". OMS a dat acest nou nume ca să clarifice situația și să reducă presiunea pusă pe China.

2013 - UN PAPĂ ABDICĂ

Papa Benedict al XVI-lea a anunțat, în latină, că renunță la tronul Sfântului Petru. Era primul papă care demisiona după aproape 600 de ani. Anunțul a șocat întreaga lume. Papa a spus că abdică deoarece nu își mai poate îndeplini îndatoririle din cauza vârstei înaintate. Renunțarea la tron a intrat în vigoare pe 28 februarie 2013, ora 20 la Vatican. Benedict al XVI-lea a primit titlul de Papă Emerit și s-a mutat într-o mănăstire de la Vatican. A mai trăit aproape 10 ani după abdicare. A murit pe 31 decembrie 2022.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri