Live

Galerie Foto Incredibila poveste a lui Vasile, câinele-soldat care și-a ros singur laba pentru a nu cădea prizonier la ruși

Data actualizării: Data publicării:
Câinele Vasile și-a ros singur laba pentru a se elibera din capcana rușilor. Foto: Twitter

Un câine-soldat al trupelor ucrainene, special antrenat pentru misiuni de salvare și recunoaștere, a devenit eroul unei întâmplări incredibile, petrecută pe front. Vasile, un cane corso, a rămas blocat într-o capcană de sârmă ghimpată în apropierea tranșeelor rusești și și-a ros singur propria labă pentru a se elibera și întoarce la plutonul său. Câinele a fost „lăsat la vatră”, iar recent a primit o proteză și poate merge din nou pe patru picioare.

Vasile este un exemplar de cane corso, „câine de război” într-un pluton de recunoaștere al pușcașilor marini ucraineni, antrenat pentru misiuni de salvare și recunoaștere. Bineînțeles, era prietenul tuturor și mascota plutonului.

Anul trecut în octombrie, câinele a dispărut într-o zi, iar soldații din plutonul lui au început să-l caute, inclusiv cu dronele. În scurt timp, l-au găsit într-o zonă a frontului, prins într-o capcană de sârmă ghimpată, din care nu putea să se elibereze, potrivit Euromaidan Press.

Câinele a rămas blocat în apropierea tranșeelor rusești, iar soldații ucraineni nu puteau merge să-l salveze fără riscul de a fi împușcați, așa că au plănuit o acțiune pe timp de noapte. 

Numai că nu au mai apucat să plece în misiunea de noapte, pentru că Vasile s-a întors singur.

„Vă vine să credeți sau nu, și-a ros singur propria labă și s-a întors acasă în trei picioare. Vasile a refuzat să rămână captiv și a preferat să se mutileze singur decât să fie împușcat sau să fie luat prizonier”, a mai scris Euromaidan Press, preluând relatarea unei foste jurnaliste, Olena Bilozerska, devenită soldat în armata Ucrainei.

Povestea câinelui-erou s-a viralizat la momentul respectiv și a fost preluată pe multe conturi sociale.

„Nu exista nicio posibilitate să fie salvat fără ca (soldații) să fie împușcați. A doua zi, (Vasile) s-a întors la trupele ucrainene, după ce și-a ros propria laba ca să se elibereze”, a relatat contul de Twitter War Dogs of Ukraine.

Din fericire pentru Vasile, lucrurile nu au rămas așa. El a fost „lăsat la vatră” și, mai mult, recent a beneficiat de o operație prin care i s-a montat o proteză, iar acum poate să se deplaseze din nou pe patru picioare. Câinele s-a întors acasă, la familia stăpânului său.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Rușii se străduiesc să ocupe cât mai mult teritoriu până la venirea ajutorului din SUA. Kremlinul anunță ocuparea unei alte localități

Șase copii răniți în Harkov după un bombardament al rușilor împotriva zonelor civile

China se plânge că e „denigrată” și „reprimată” de SUA și amenință cu represalii după noi sancțiuni americane

Macron reia subiectul trimiterii de trupe în Ucraina, dacă Rusia va rupe frontul. "Ce securitate va mai fi pentru România, R. Moldova?"

Partenerii noștri