Live

DOCUMENT. Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat: a fost scoasă Spania, dar reintră SUA. Cei care vin de acolo intră în carantină

Data actualizării: Data publicării:
Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Cei care vin de acolo intră în carantină. FOTO: Getty Images

Comitetul Național pentru Situații de Urgenţă a actualizat lista țărilor și zonelor cu risc epidemiologic ridicat, valabilă din 20 noiembrie 2020. Cei care vin din aceste țări trebuie să intre în carantină.

Spania este cea mai importantă țară care a fost scoasă de pe listă. În schimb, au fost reintroduse Statele Unite ale Americii.

Țările cu risc epidemiologic ridicat sun Muntenegru, Polinezia Franceză, Andorra, Luxemburg, Austria, San Marino, Elveția, Georgia, Liechtenstein, Slovenia, Cehia, Polonia, Guam, Croația, Italia, Franța, Portugalia, Armenia, Lituania, Iordania, Macedonia de Nord, Ungaria, Bulgaria, Serbia, Statele Unite, Bosnia și Herzegovina și Danemarca.

Cei care vin din aceste țări și stau în România mai puțin de 3 zile pot evita carantina, dacă au un test COVID negativ făcut cu cel mult 48 de ore înainte.

Editor : Monica Bonea

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care l-a refuzat pe ”Dumnezeu” e cu 11 ani mai în vârstă decât iubitul ei: ”A renunțat la tot pentru mine”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cazul bizar al pacientului infectat cu coronavirus timp de 613 zile

Virusul gripal e cel mai probabil să declanșeze o nouă pandemie. Cercetătorii se tem și de un patogen misterios numit „Boala X”

Polonia a primit, după doi ani de așteptare, primele miliarde de euro din PNRR, după reforme ale guvernului Tusk

Pericolul invizibil care omoară felinele de pe „insula pisicilor”. Boala este extrem de infecțioasă și nu există remediu

Partenerii noștri