Live

Ludovic Orban: Susțin programul de investiții, dar fără să afectăm coeziunea Coaliției

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

Președintele PNL Ludovic Orban a declarat, miercuri, în contextul scandalului din guvern pe adoptarea proiectului „Anghel Saligny”, că susține acest nou PNDL, dar fără să afecteze coaliția de guvernare. „Trebuie căutată o formă de înțelegere pentru a fi adoptat cât mai repede proiectul”, a declarat Ludovic Orban.

Acesta a precizat că premierul este cel care ia decizia, însă trebuie căutată o formă de înțelegere.

„Premierul este cel care până la urmă ia decizia. Eu am condus un guvern monocolor, acum este un guvern de coaliție. Trebuie căutată o formă de înțelegere pentru a fi adoptat cât mai repede proiectul pentru că este foarte important pentru dezvoltarea comunităților locale.

Președintele PNL a mai spus că va face tot ce este necesar pentru adoptarea actului normativ care prevede investiții în valoare de 50 de miliarde de lei pentru autoritățile locale până în 2028.

„Eu voi face tot ce este posibil pentru a menține această coaliție și în același timp pentru a adopta acest proiect de care au nevoie comunitățile locale. Eu sunt adeptul dialogului. Sper că motivul adoptării acestui proiect, de care eu vorbesc de la începutul lunii ianuarie, se face pentru scopul real, pentru dezvoltarea infrastructurii în comunitățile locale”, a mai declarat Orban, întrebat dacă decizia premierul de a introduce cât mai repede proiectul pe ordinea de zi are legătură cu Congresul PNL.

Citește și Florin Cîțu, după ce USR PLUS a amenințat că pleacă din Guvern: Amenințările vin și pleacă. Proiectul „Anghel Saligny” va trece

Editor : R.K.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Au mers la teatru, dar comportamentul lor a fost inacceptabil! Spectatorii au cerut să fie dați afară: ”Erau chiar lângă noi”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

România trimite un nou pachet de ajutor umanitar în valoare de milioane de lei în Fâșia Gaza

Pedro Sanchez a decis să nu demisioneze. Zeci de mii de spanioli i-au cerut, în stradă, să nu plece din funcția de prim-ministru

Ciolacu, despre șoseaua surpată în Slănic Prahova: E un drum peste mină. Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?

Caz șocant în Gorj. Un copil ar fi fost vândut în Germania pentru 8.000 de lei. DIICOT a deschis dosar penal pentru trafic de minori

Partenerii noștri