Live

Noul ministru al Afacerilor Europene: România își va respecta angajamentele

Data publicării:
George Ciamba, nominalizat să preia portofoliul Afacerilor Europene

Noul ministru delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba, care şi-a preluat mandatul miercuri, a dat asigurări cu privire la onorarea angajamentelor asumate de România, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) transmis Agerpres.

Potrivit sursei citate, Ciamba a preluat coordonarea întregului proces de pregătire privind exercitarea de către România a Preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene.

El a subliniat "importanţa preluării Preşedinţiei Consiliului UE şi a dat asigurări cu privire la onorarea angajamentelor asumate de România, care va acţiona ca partener european dedicat consolidării proiectului european", punctează MAE.

George Ciamba a arătat că echipa Ministerului Afacerilor Externe pe care o conduce are resursele şi capacitatea de a asigura o preşedinţie de succes a Consiliului UE în primul semestru al anului viitor.

Ministrul delegat a evidenţiat că mobilizarea tuturor eforturilor pentru îndeplinirea obiectivelor stabilite se bucură de susţinerea tuturor factorilor de decizie la nivel naţional.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Vicepreședintele Turciei a venit în vizită oficială în România și s-a întâlnit cu Marcel Ciolacu

Va fi deschis un nou punct de trecere la frontiera dintre România și Ungaria

Alina Gorghiu: „După 33 de ani de căutări, un fugar periculos a fost adus astăzi în ţară”. El era pe lista celor mai căutaţi infractori

România a fost condamnată la CEDO din cauza unor decizii controversate privind crimele legate de Holocaust

Partenerii noștri