Live

Regele Charles al III-lea s-a internat la spital pentru o operație la prostată. Înainte de intervenție, a vizitat-o pe Kate

Data actualizării: Data publicării:
Regele Charles a fost văzut vineri intrând în London Clinic, împreună cu regina Camilla. Colaj foto / surse foto: Profimedia Images

Regele Charles al III-lea, în vârstă de 75 de ani, a fost internat vineri la un spital din Londra pentru a fi operat de o hipertrofie benignă de prostată, a anunțat vineri Palatul Buckingham. Presa britanică scrie că regele a vizitat-o pe Kate înainte de intervenție, relatează AFP, preluată de News.ro.

„Regele a fost internat în această (vineri) dimineaţa la un spital londonez în vederea unui tratament programat. Majestatea Sa ţine să le mulţumească tuturor celor care i-au făcut urări în săptămâna care a trecut şi se bucură să afle că diagnosticul său are un impact pozitiv asupra sensibilizării faţă de sănătatea publică”, subliniază palatul.

Regele a fost văzut vineri intrând în London Clinic, împreună cu regina Camilla.

Prinţesa Kate, soţia prinţului William, se reface, în prezent, după o operaţie abdominală anunţată săptămâna trecută.

Presa britanică scrie că regele a vizitat-o pe Kate înainte să fie operat.

Această comunicare despre starea sănătăţii regelui - neobişnuită din partea monarhiei - are scopul să încurajeze depistarea acestei patologii, foarte frecventă la bărbaţii de o anumită vârstă şi în general lipsită de gravitate.

În lipsa unui tratament, ea poate antrena o deteriorare treptată a funcţionării vezicii urinare şi infecţii urinare.

Acest demers a fost încununat cu succes, iar în 48 de ore site-ul serviciului britanic public de sănătate NHS a fost vizitat de 26.000 de ori, faţă de o medie de 1.400 de vizite în zilele precedente.

Suveranul britanic are un program foarte încărcat - inaugurări, asociaţii de caritate sau vizite diplomatice în Germania, Franţa, Kenya, COP23 sau primirea unor lideri străini -, după decesul lui Elizabeth a II-a la 8 septembrie 2022.

Regina Camilla părea liniştită săptămâna trecută, anunţând că regele „este bine” înainte de operaţie.

Editor : M.I.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Două octogenare activiste de mediu au vrut să spargă cu dalta și ciocanul vitrina în care se află o copie a „Magna Carta”

Regele Charles a făcut o vizită surpriză la un colegiu militar. Monarhul a fost în formă de zile mari și a glumit cu ofițerii

Rusia ameninţă să lovească ţinte britanice atât în Ucraina, cât şi în alte ţări

Sadiq Khan câștigă în premieră al treilea mandat de primar al Londrei

Partenerii noștri