Live

Bacterie ucigașă într-un spital din București

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Getty Images

Pericol de moarte la un mare spital din Bucureşti. Doi pacienţi de la Institutul de Pneumologie „Marius Nasta” s-au contaminat cu o bacterie agresivă, iar unul a fost răpus de infecţie.

Cei doi pacienți au fost infectați cu acinetobacter, o bacterie care se dezvoltă în secțiile de terapie intensivă. Aceasta se poate transmite prin contact direct cu persoana sau cu suprafețele infectate. 

Pacientul care a decedat mai avea și alte boli: pneumonie și bronhopneumonie. În secția respectivă mai sunt internați trei pacienți și este posibil să aibă și ei această bacterie. De o săptămână însă nu se mai fac internări, pentru a nu fi puși în pericol și alți bolnavi. 

Este o anchetă în curs. Inspectorii DSP au prelevat probe și acestea au fost trimise inclusiv la Institutul Cantacuzino, iar acum se așteaptă rezultatele. 

„De aproape o săptămână suntem în echipe de lucru cu medicii din DSP, probele sunt prelucrate la Institutul Cantacuzino și filiațiunea exactă a tipului de subspecie de acinetobacter nu poate fi stabilită decât de Instititul Cantacuzino. Pe noi ne interesează, în acest moment, să evităm declanșarea unui focar de infecție nosocomială”, a declarat, la Digi24, managerul Institutului „Marius Nasta”, Beatrice Mahler. 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO Mădălina Ghenea a făcut anunțul, după ce a fost văzută de mai multe ori în compania aceluiași bărbat

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

A murit femeia arsă în explozia de la spitalul din Ploiești, provocată de un muncitor care ar fi folosit un flex

Primele rezultate ale necropsiei în cazul tânărului din Vatra Dornei care a murit înainte de o operație la cot

Anestezistul tânărului mort la spital înainte de o operație la cot spune că nu a greșit cu nimic. "Totul s-a desfășurat după protocol"

Un antivaccinist bolnav de COVID a refuzat să fie intubat și a murit la terapie intensivă

Partenerii noștri