Live

M. Beuran, la Digi24: Acest accident nu e unic în lume, au fost astfel de evenimente în Europa, America. E o problemă de înţelegere

Data actualizării: Data publicării:
FOTO: Agerpres

Medicul Mircea Beuran a declarat la Digi24, despre pacienta care a fost arsă în sala de operaţie şi apoi a decedat, că actul său medical a fost unul uman, că ştia că este un caz dificil şi că şi l-a asumat împreună cu pacienta şi cu familia ei.

"Actul meu medical a fost uman, un bolnav care nu e primit în spitale pentru că e depăşit medical e o problemă serioasă, am încercat să dau o mână de ajutor, am intrat la ceva care ştiam că e greu şi mi-am asumat împreună cu pacienta şi familia.

Incidentul cu flacăra e un eveniment ataşat evenimentului boală pentru care a venit iniţial.

Chirurgul e chemat să rezolve actul medical. Problema de organizare a sălii, intrumentarul folosit, substanţele folosite intră în gestiunea oamenilor angajaţi să deservească sala de intervenţie.

Poporul acesta trebuie să înţeleagă care este adevărul.

Este o tragedie, recunoaştem, dar nu e un lucru premeditat, este un accident, dar nu e unic în lume, sunt cunoştinţe despre evenimentele acestea în Europa, America. Nu reprezintă decât o problemă de înţelegere", a declarat Beuran.

Mircea Beuran a subliniat că nu a blocat nimeni nicio cercetare şi că ar fi „onorabil” ca la sfârşit să fie şi o concluzie.

„Hai să luăm prima frază: „Beuran a dat foc pacientei” (acuzațiile din spațiul public, n.r). Ce, Beuran e piroman? Atitunea ar fi fost (să fie explicat, n.r.) ce înseamnă să dai foc. Apoi, s-a dovedit că Beuran nu a fost în sală în momentul acela și tot se insistă. Protocolul operator este făcut din momentul în care s-a încheiat actul operator. Care este mușamalizarea?”, a spus el, referindu-se la discuţiile din spaţiul publică că s-ar încerca muşamalizarea cazului.

Medicul a precizat că este la spital de dimineaţă, de la ora 7, că familia pacientei nu a venit să discute cu el până în prezent.

Totodată, el a afirmat că la spital este prezent şi Corpul de Control al MS şi că va da declaraţii.

Redactare G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Execuție” în 21 de minute! VIDEO Ostapenko nu a suportat umilința și a izbucnit. Gestul făcut și la finalul meciului

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Bogdan Opriţa, Spitalul Floreasca: Nu pot spune cum şi pe unde a intrat în spital tânărul care s-a filmat în zona administrativă

Al treilea deces în urma tragediei din Crevedia. Unul dintre răniții internați la Floreasca, cu arsuri pe mare parte din corp, a murit

Chirurgul Mircea Beuran a fost achitat definitiv în procesul în care era acuzat că a luat 10.000 de euro mită

Spitalul Floreasca: Românii răniți în accidentul din Bulgaria sunt „stabili” dar în continuare în stare gravă

Partenerii noștri