M. Beuran, la Digi24: Acest accident nu e unic în lume, au fost astfel de evenimente în Europa, America. E o problemă de înţelegere

Data actualizării: Data publicării:
mircea beuran agerpres_13145077
FOTO: Agerpres

Medicul Mircea Beuran a declarat la Digi24, despre pacienta care a fost arsă în sala de operaţie şi apoi a decedat, că actul său medical a fost unul uman, că ştia că este un caz dificil şi că şi l-a asumat împreună cu pacienta şi cu familia ei.

"Actul meu medical a fost uman, un bolnav care nu e primit în spitale pentru că e depăşit medical e o problemă serioasă, am încercat să dau o mână de ajutor, am intrat la ceva care ştiam că e greu şi mi-am asumat împreună cu pacienta şi familia.

Incidentul cu flacăra e un eveniment ataşat evenimentului boală pentru care a venit iniţial.

Chirurgul e chemat să rezolve actul medical. Problema de organizare a sălii, intrumentarul folosit, substanţele folosite intră în gestiunea oamenilor angajaţi să deservească sala de intervenţie.

Poporul acesta trebuie să înţeleagă care este adevărul.

Este o tragedie, recunoaştem, dar nu e un lucru premeditat, este un accident, dar nu e unic în lume, sunt cunoştinţe despre evenimentele acestea în Europa, America. Nu reprezintă decât o problemă de înţelegere", a declarat Beuran.

Mircea Beuran a subliniat că nu a blocat nimeni nicio cercetare şi că ar fi „onorabil” ca la sfârşit să fie şi o concluzie.

„Hai să luăm prima frază: „Beuran a dat foc pacientei” (acuzațiile din spațiul public, n.r). Ce, Beuran e piroman? Atitunea ar fi fost (să fie explicat, n.r.) ce înseamnă să dai foc. Apoi, s-a dovedit că Beuran nu a fost în sală în momentul acela și tot se insistă. Protocolul operator este făcut din momentul în care s-a încheiat actul operator. Care este mușamalizarea?”, a spus el, referindu-se la discuţiile din spaţiul publică că s-ar încerca muşamalizarea cazului.

Medicul a precizat că este la spital de dimineaţă, de la ora 7, că familia pacientei nu a venit să discute cu el până în prezent.

Totodată, el a afirmat că la spital este prezent şi Corpul de Control al MS şi că va da declaraţii.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri