Live

Teodorovici explică alocarea suplimentară a peste 115 milioane de lei pentru Catedrala Neamului

Data publicării:
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a explicat la Digi24, de ce s-a decis alocarea unei sume suplimentare de bani pentru Catedrala Neamului, astfel încât în noiembrie în acest lăcaş de cult să aibă loc prima slujbă.

„Eu cred că este normal, logic, de bun simţ şi legal pentru un contract aflat în derulare, care are nevoie de plăţi pentru a se respecta cu ceea ce s-a angajat cu partea de constructori, şi pentru un obiectiv atât de importat pentru întreaga noastră ţară, să alocăm bani, pentru ca în luna noiembrie să fie, cum ni s-a promis de către Patriarhie, prima slujbă a acestui nou locaş de cult, într-un an în care pe care toţi îl văd să fie unul frumos, Anul Centenar. E o abordare logică, corectă”, a declarat Teodorovici.

Eugen a mai spus că şi în 2015, când era tot ministru de Finanţe, la rectificarea din vară a alocat o sumă de 25 milioane lei pentru Catedrala Neamului.

Conform proiectului privind rectificarea bugetară, publicat de MFP, Secretariatul General al Guvernului va primi în plus 147,8 milioane de lei per sold, din care 115,5 pentru Catedrala Mântuirii Neamului.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €

Cardurile sociale pentru alimente vor fi încărcate cu 250 de lei începând de luni. Anunțul ministrului Câciu

Goana după PET-urile reciclabile: Ca să facă rost de bani, unii oameni intră cu totul în tomberoane și iau toate sticlele

„Ai câștigat 400 de lei cu ocazia aniversării companiei”. Hackerii au găsit o nouă modalitate pentru a-i înșela pe români

Partenerii noștri