Live

Metroul de la Cluj-Napoca va fi cu 35% mai scump. Guvernul a aprobat noile costuri

Data actualizării: Data publicării:
Foto: captură simulare video Facebook Emil Boc

Primăria din Cluj-Napoca a reluat licitația pentru metrou, după ce Guvernul a aprobat actualizarea indicatorilor tehnico-economici, cu o creștere de circa 35% a costurilor pentru realizarea acestuia, scrie Monitorul de Cluj.

Licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor aferente obiectivului de investiție Magistrala I de metrou Cluj a fost reluată, având termen limită de depunere a ofertelor data de 28 octombrie 2022.

Guvernul a aprobat săptămâna trecută actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru Magistrala I de metrou de la Cluj, astfel că licitația lansată de Primăria Cluj-Napoca încă din luna martie 2022 și suspendată în luna august, s-a reluat.

Valoarea estimată a contractului este de peste 9 miliarde lei, iar firmele interesate au la dispoziție circa două săptămâni pentru a-și finaliza și depune ofertele.

Guvernul a aprobat săptămâna trecută actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru Magistrala I de metrou de la Cluj, astfel că licitația lansată de Primăria Cluj-Napoca încă din luna martie 2022 și suspendată în luna august, s-a reluat. Valoarea estimată a contractului este de peste 9 miliarde lei, iar firmele interesate au la dispoziție circa două săptămâni pentru a-și finaliza și depune ofertele.

Primăria a decis în august să suspende licitația pentru Magistrala I de metrou din Cluj, după ce a primit sesizări oficiale de la mari concerne interesate de realizarea Metroului că nu pot depune oferte în valoarea estimată, adică peste 6,6 miliarde lei fără TVA. Astfel, indicatorii tehnico-economici au fost actualizați și aprobați de administrațiile locale din Cluj și Florești, iar ulterior, de către Guvern. S-a aprobat o creștere de 35,7% a costurile aferente obiectivului de investiții.

 

Editor : I.C

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ciucă, la Cluj: Cred că putem să avem o formulă la PNL către administraţiile noastre şi ale altora, care nu au ajuns la acest nivel

Haos pe Aeroportul din Cluj-Napoca. Zeci de pasageri nu au mai putut urca în avion pentru că scannerele de securitate s-au stricat

ANAF vinde mașini și o motocicletă: Ford de la 2.000 de euro, Range Rover de la 7.000 de euro și altele

Patru studente din Cluj au inventat brățara pentru persoanele cu deficiențe de auz, care convertește muzica în vibrații

Partenerii noștri