Live

Video&Foto Autoritățile încearcă să dezlege misterul unui crater gigantic, cu diametrul de 25 de metri, apărut peste noapte în Chile

Data actualizării: Data publicării:
Un crater gigantic, cu diametrul de 25 de metri, apărut peste noapte în Chile FOTO: captură video CHV Noticias

O groapă uriașă, cu un diametru de aproximativ 25 de metri, a apărut în acest weekend, într-o zonă minieră din Chile, iar autoritățile au început o anchetă pentru a determina cauzele apariției și eventualul vinovat.

Presa chiliană a prezentat imagini de sus cu craterul înfricoșător apărut peste noapte pe terenul exploatat de Lundin Mining, o companie canadiană, la aproximativ 665 km nord de capitală, Santiago, relatează The Guardian.

Serviciul național de geologie și minerit, Sernageomin, a aflat sâmbătă de apariția craterului și a trimis personal specializat în zonă, a declarat directorul agenției, David Montenegro.

„Adâncimea craterului este considerabilă, de aproximativ 200 de metri”, a spus Montenegro. „Nu am detectat niciun material acolo jos, dar am văzut multă apă.”

Sernageomin a anunțat că mai multe zone de la intrarea în șantierul de lucru al minei Alcaparrosa, situată în apropierea dolinei, au fost închise.

Într-o declarație de luni după-amiază, Lundin Mining a spus că dolina nu a afectat niciun lucrător sau membru al comunității și a „rămas stabilă” din momentul în care a fost depistată. „Zona a fost imediat izolată și autoritățile au fost informate. Nu a existat niciun impact asupra personalului, echipamentului sau infrastructurii”, se mai spune în comunicat.

Lundin Mining a spus că a început o analiză tehnică pentru a determina cauza evenimentului. „Cea mai apropiată casă este la mai mult de 600 m distanță, în timp ce orice zonă populată sau serviciu public se află la aproape un kilometru distanță de zona afectată.

Lundin Mining deține 80% din proprietate, iar restul este deținut de Sumitomo Corporation din Japonia.

Editor : D.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO ”Ireal”. Donald Trump și un model au provocat indignare prin aparițiile de la Miami: ”Lumea ciudaților”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Fostul preşedinte chilian Sebastian Pinera a murit într-un accident de elicopter

Klaus Iohannis a transmis un mesaj de condoleanțe președintelui Boric, după incendiile devastatoare din Chile

În Chile, câini și pisici rătăcesc printre ruine. Oamenii își caută animalele de companie, după incendiile devastatoare 

Chile se confruntă cu cea mai mare tragedie din 2010 încoace. Bilanțul morților în incendiile de pădure a crescut la 112

Partenerii noștri