Video&Foto Autoritățile încearcă să dezlege misterul unui crater gigantic, cu diametrul de 25 de metri, apărut peste noapte în Chile

Data actualizării: Data publicării:
crater
Un crater gigantic, cu diametrul de 25 de metri, apărut peste noapte în Chile FOTO: captură video CHV Noticias

O groapă uriașă, cu un diametru de aproximativ 25 de metri, a apărut în acest weekend, într-o zonă minieră din Chile, iar autoritățile au început o anchetă pentru a determina cauzele apariției și eventualul vinovat.

Presa chiliană a prezentat imagini de sus cu craterul înfricoșător apărut peste noapte pe terenul exploatat de Lundin Mining, o companie canadiană, la aproximativ 665 km nord de capitală, Santiago, relatează The Guardian.

Un crater gigantic, cu diametrul de 25 de metri, apărut peste noapte în Chile FOTO: captură video CHV Noticias
Un crater gigantic, cu diametrul de 25 de metri, apărut peste noapte în Chile FOTO: captură video CHV Noticias

Serviciul național de geologie și minerit, Sernageomin, a aflat sâmbătă de apariția craterului și a trimis personal specializat în zonă, a declarat directorul agenției, David Montenegro.

„Adâncimea craterului este considerabilă, de aproximativ 200 de metri”, a spus Montenegro. „Nu am detectat niciun material acolo jos, dar am văzut multă apă.”

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Sernageomin a anunțat că mai multe zone de la intrarea în șantierul de lucru al minei Alcaparrosa, situată în apropierea dolinei, au fost închise.

Într-o declarație de luni după-amiază, Lundin Mining a spus că dolina nu a afectat niciun lucrător sau membru al comunității și a „rămas stabilă” din momentul în care a fost depistată. „Zona a fost imediat izolată și autoritățile au fost informate. Nu a existat niciun impact asupra personalului, echipamentului sau infrastructurii”, se mai spune în comunicat.

Lundin Mining a spus că a început o analiză tehnică pentru a determina cauza evenimentului. „Cea mai apropiată casă este la mai mult de 600 m distanță, în timp ce orice zonă populată sau serviciu public se află la aproape un kilometru distanță de zona afectată.

Lundin Mining deține 80% din proprietate, iar restul este deținut de Sumitomo Corporation din Japonia.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri