Live

Virusul ucigaș din China a ajuns în SUA. Autoritățile au depistat primul caz de infectare cu coronavirus

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Shutterstock

Centrul american pentru Controlul şi Prevenirea Epidemiilor a depistat în statul american Washington un prim caz de coronavirus provenind din China. Oficialii urmează să facă un anunţ oficial marţi seară, potrivit CNN.

Un bărbat de 30 de ani a fost spitalizat la Everett, în apropiere de Seattle, fiind diagnosticat cu noul coronavirus chinezesc, au anunţat marţi Centrele de control şi preveniţie a maladiilor (CDC), confirmând astfel primul caz înregistrat în SUA, ultima ţară atinsă după China, Japonia, Coreea de Sud, Thailanda şi Taiwan, potrivit Agerpres.

Individul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, nu vizitase niciuna dintre pieţele de unde au emanat numeroase cazuri la Wuhan, în China, însă doar călătorise în regiune, a declarat Nancy Messonnier, directoarea centrului pentru maladii respiratorii din cadrul CDC, într-o conferinţă de presă telefonică.

Virusul a fost depistat prima dată în decembrie 2019 în Wuhan, China. Bilanţul deceselor provocate de noua tulpină de coronavirus, asemănătoare virusului gripal, a cărei transmitere de la om la om a fost confirmată de oamenii de ştiinţă, a crescut marţi la şase victime, iar numărul cazurilor de îmbolnăviri a trecut de 300. Cincisprezece membri ai personalului medical din China se află printre pacienţii infectaţi.

Până acum, virusul a fost depistat în șapte ţări. 

Beijingul a anunţat marţi că a clasat epidemia în aceeaşi categorie cu SARS. Izolarea devine astfel obligatorie pentru persoanele la care boala a fost detectată. Măsuri de carantină pot fi decretate.

Editor: I. I. 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cazul bizar al pacientului infectat cu coronavirus timp de 613 zile

Virusul gripal e cel mai probabil să declanșeze o nouă pandemie. Cercetătorii se tem și de un patogen misterios numit „Boala X”

Polonia a primit, după doi ani de așteptare, primele miliarde de euro din PNRR, după reforme ale guvernului Tusk

Pericolul invizibil care omoară felinele de pe „insula pisicilor”. Boala este extrem de infecțioasă și nu există remediu

Partenerii noștri