Live

O reclamă la un baton Snickers i-a scos din minți pe chinezi

Data actualizării: Data publicării:
​Producătorul celebrului baton Snickers și-a cerut scuze că a numit Taiwanul o țară. Foto: Profimedia Images

O reclamă la un baton de ciocolată Snickers a provocat o revoltă în rândul internauților din China și l-a făcut pe producătorul celebrului baton să își ceară scuze public și să modifice materialul care i-a ofensat pe chinezi.

Mars Wrigley, producătorul batonului de ciocolată Snickers, și-a cerut scuze vineri pentru o reclamă de lansare a unui produs Snickers despre care utilizatorii chinezi de pe rețelele sociale au spus că sugerează că Taiwanul este o țară, informează Reuters.

Videoclipuri și fotografii de la un eveniment de promovare a unei ediții limitate a batonului Snickers, în colaborare cu trupa K-pop BTS, despre care se spune că este disponibil doar în „țările” Coreea de Sud, Malaezia și Taiwan, au stârnit un val de critici pe platforma chineză Weibo.

Ulterior, producătorul a publicat scuze pe contul său Snickers China de pe platforma Weibo și a precizat că a fost modificat conținutul relevant.

„Mars Wrigley respectă suveranitatea națională și integritatea teritorială a Chinei și își desfășoară operațiunile comerciale în strictă conformitate cu legile și reglementările locale chineze”, a adăugat compania americană.

Revolta față de reclama Snickers a venit în contextul în care sensibilitățile legate de Taiwan în China continentală au atins cel mai înalt nivel din ultimele decenii, după ce președintele Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi, a vizitat marți insula, ceea ce a determinat China să anunțe exerciții de tragere cu focuri reale fără precedent în jurul insulei și o listă lungă de interdicții de import pentru produsele taiwaneze.

Editor : I.C

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Reuters: Vizita lui Xi Jinping în Europa ar putea scoate la iveală diviziunile din Occident

Macron îl va presa pe Xi Jinping să-şi folosească influenţa asupra lui Putin: „Trebuie să lucrăm cu China pentru a construi pacea”

China a lansat o misiune spațială pe fața întunecată a Lunii. SUA avertizează că „programul spaţial civil e de fapt un program militar”

China se plânge că e „denigrată” și „reprimată” de SUA și amenință cu represalii după noi sancțiuni americane

Partenerii noștri