Live

Patrick McHenry, liderul interimar al Camerei Reprezentanților, a dat-o afară pe Nancy Pelosi din biroul de la Capitoliu

Data actualizării: Data publicării:
"Această evacuare este o abatere bruscă de la tradiție", spune Pelosi. FOTO: Profimedia Images

Nancy Pelosi, fostul speaker al Camerei Reprezentanților, a declarat că liderul interimar al Camerei Reprezentanților, i-a ordonat să elibereze imediat biroul pe care îl ocupă în Capitoliu. Pelosi a spus că Patrick McHenry i-a solicitat să își strângă lucrurile din birou la câteva ore după ce a fost confirmat în calitate de lider interimar. Chiar dacă nu este un lucru obișnuit ca un simplu membru al Congresului, fără funcție de conducere, să aibă propriul birou, Nancy Pelosi s-a putut bucura de privilegiu deoarece a condus în trecut Camera Reprezentanților.

Nancy Pelosi a criticat mișcarea lui Patrick McHenry, afirmând într-o declarație că "această evacuare este o abatere bruscă de la tradiție", transmite BBC.

"Din păcate, pentru că mă aflu în California, pentru a-i aduce un omagiu dragii mele prietene Dianne Feinstein, nu pot să îmi recuperez bunurile în acest moment", a mai spus Pelosi.

Senatoarea americană Dianne Feinstein, una dintre cele mai longevive politiciene din Statele Unite, a murit, la finele lunii septembrie, la vârsta de 90 ani.

"Biroul nu contează pentru mine, dar se pare că este important pentru ei", a adăugat Pelosi.

"Liderul interimar al Camerei Reprezentanților va folosi biroul (H-32) pentru deservirea cabinetului său. Vă rugăm să eliberați spațiul mâine, încăperea va avea o nouă încuietoare", se arată în e-mail-ul trimis de personalul administrativ al clădirii, care a fost consultat de POLITICO.

O sursă apropiată situației a declarat pentru NBC News că decizia a fost luată de fosta conducere a Camerei Reprezentanților și nu de actuala, însă McCarthy nu a făcut nicio declarație în acest sens. 

Editor : Andreea Smerea

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Nota surprinzătoare primită de Radu Drăgușin după ce a jucat 103 de minute în ultimul meci al sezonului pentru Tottenham

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

La doar 17 ani, o fată și-a luat doctoratul în medicină

Campanie electorală plină de jigniri în SUA. Biden și Trump se insultă reciproc: „Un ratat dezechilibrat” / „Un nemernic fără margini”

Zelenski: "Partenerii noștri se tem că Rusia va pierde acest război". Cum a argumentat liderul de la Kiev această declarație

Războiul din Ucraina scoate la iveală defectele și slăbiciunile unora dintre cele mai sofisticate arme americane

Partenerii noștri