Live

Prigojin avertizează că ar putea urma o Revoluție: „Am ajuns într-un asemenea hal încât am putea pierde dracului Rusia”

Data publicării:
Evgheni Prigojin, liderul mercenarilor Wagner. Foto: Profimedia Images

Evgheni Prigojin, fondatorul grupului de mercenari Wagner, a avertizat că Rusia s-ar putea confrunta cu o revoluție asemănătoare cu cea din 1917 și ar putea pierde războiul din Ucraina dacă elitele țării nu se vor implica în război.

Invazia Ucrainei de către Rusia din 2022 a declanșat unul dintre cele mai mortale conflicte europene de după cel de-al Doilea Război Mondial și cea mai mare confruntare între Moscova și Occident de la criza rachetelor din Cuba din 1962.

Ucraina pregătește o contraofensivă menită să împingă trupele ruse înapoi la granițele de dinainte de 2014, când Rusia a anexat Crimeea, a spus Prigojin. Ucraina ar încerca să încercuiască Bahmut și să atace Crimeea, a adăugat el.

„Cel mai probabil, acest scenariu nu va fi bun pentru Rusia, așa că trebuie să ne pregătim pentru un război anevoios”, a spus el într-un interviu postat pe canalul său Telegram, potrivit Reuters.

„Am ajuns într-un asemenea hal încât am putea pierde dracului Rusia – aceasta este principala problemă... Trebuie să impunem legea marțială”.

Prigojin a spus că viziunea sa politică a fost dominată de dragostea pentru patria-mamă și de slujirea lui Putin. El a spus că porecla de „bucătarul lui Putin” este stupidă, deoarece nu știe să gătească, glumind că „măcelarul lui Putin” ar putea fi o poreclă mai potrivită.

Elita Rusiei, a spus el, și-a protejat propriii copii, în timp ce copiii rușilor obișnuiți au pierit pe front, situație care ar putea declanșa tulburări în Rusia.

Dacă rușii obișnuiți ar continua să-și aducă copiii înapoi în sicrie de zinc, în timp ce copiii elitei au stat la soare în străinătate, a spus el, Rusia s-ar confrunta cu tulburări asemănătoare revoluțiilor din 1917, care au dus la un război civil.

Editor : R.K.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Reacția vulgară a Zaharovei la amenințarea lui Macron că ar trimite trupe în Ucraina

Rușii se străduiesc să ocupe cât mai mult teritoriu până la venirea ajutorului din SUA. Kremlinul anunță ocuparea unei alte localități

Șase copii răniți în Harkov după un bombardament al rușilor împotriva zonelor civile

Zelenski anunță că summitul de pace din Elveția va avea loc pe 15 și 16 iunie. Rusia nu e invitată

Partenerii noștri