Live

Război diplomatic în toată regula. Rusia anunță expulzarea mai multor oficiali britanici

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Guliver/GettyImages

Rusia a anunțat că va „expulza în curând mai mulți diplomați britanici”, ca replică la decizia Marii Britanii de a expulza 23 de diplomați ruși de pe teritoriul Regatului Unit, relatează BBC News.

 

Sergei Lavrov, ministrul rus de Externe, a declarat că expulzarea diplomaților britanici va avea loc „cu certitudine”. Întrebat când și dacă Rusia va expulza diplomați britanici, Sergei Lavrov a răspuns: „Absolut. În curând. Vă promit că asta se va întâmpla”. El a mai adăugat și că acuzațiile aduse de oficialii britanici sunt „absolut sfidătoare”. 

Lavov a susținut și că modul în care Marea Britanie a abordat cazul otrăvirii lui Sergei Skripal este parțial influențat de problemele Brexitului.

23 de diplomați ruși au la dispoziție o săptămână pentru a părăsi Marea Britanie. Ei au fost identificați ca agenți nedeclarați ai serviciilor secrete ruse, a declarat premierul britanic, Theresa May. Este una dintre cele mai dure măsuri anunțate după otrăvirea fostului agent Serghei Skripal.

O reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU referitoare la otrăvirea fostului spion Serghei Skripal în Anglia va avea loc miercuri la ora 19:00 GMT, sesiune publică desfăşurată la cererea Londrei.

Potrivit preşedinţiei olandeze în exerciţiu a celei mai înalte instanţe a ONU, Londra va informa Consiliul de Securitate în legătură cu atacul survenit la Salisbury pe 4 martie cu un agent neurotoxic asupra lui Skripal (66 de ani) şi a fiicei lui, Iulia (33 de ani). Cei doi au fost găsiţi în stare de inconştienţă pe o bancă din oraşul Salisbury, situat în sud-vestul Angliei.

Miercuri, Casa Albă și-a exprimat solidaritatea cu „cel mai apropiat aliat” al său și a transmis, printr-un comunicat, că susține decizia expulzării celor 23 de diplomați ruși din Marea Britanie.

Moscova neagă în continuare orice implicare în otrăvirea fostului spion rus Sergei Skripal cu o neurotoxină extrem de periculoasă și a catalogat acuzațiile premierului britanic Theresa May drept „nebunești”.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Mesajul lui Zelenski de Paşte: Dumnezeu are steagul ucrainean pe umăr. Cu un astfel de aliat, viaţa va învinge în faţa morţii

Moscova acuză "linia ostilă" a ţărilor baltice și amenință că va răspunde la acțiunile lor

În timp ce armata lui bombarda Ucraina, Putin asista la slujba de Înviere

Volodimir Zelenski anunță că armata ucraineană a mai doborât un bombardier rusesc deasupra Donețk

Partenerii noștri