Live

Video Rușii au reușit să distrugă primul tanc britanic „Challenger 2 din dotarea armatei ucrainene

Data publicării:
Londra a furnizat Ucrainei 14 tancuri Challenger 2 vor la sfârşitul lui martie 2023. Foto: Profimedia Images

Pe rețelele sociale au apărut imagini cu primul tanc britanic de ultimă generație - Challenger 2 - aflat în dotarea armatei ucrainene și distrus pe frontul din Ucraina. Guvernul de la Londra a furnizat până acum Ucrainei cel puțin 14 astfel de tancuri, care au ajuns pe front la finalul lunii martie.

Într-o înregistrare video publicată pe Twitter, se observă un tanc Challenger - cel mai modern astfel de blindat din dotarea trupelor Kievului - complet distrus în apropiere de Robotîne, chiar în regiunea unde forțele ucrainene au anunțat zilele trecute că au reușit străpungerea primei linii de apărare a rușilor.

Acest model de tanc se află în dotarea Brigăzii 82 Parașutiști a Ucrainei - o unitate de elită care a fost direct implicată în luptele care au condus la realizarea primei breșe în apărarea rusă din zona Robotîne.

Este prima confirmare „vizuală” a distrugerii unui tanc Challenger pe frontul din Ucraina și, totodată, este prima oară în istorie când un astfel de tanc e distrus într-o luptă, ca urmare a acțiunii directe a inamicului.

Marea Britanie a furnizat Ucrainei 14 tancuri Challenger 2 și a promis livrarea a încă 14 modele similare.

Editor : Mihnea Lazăr

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Putin cere triplarea producției de armament: Doar așa Rusia va rămâne cu un pas înaintea Ucrainei în război

Lupte dure pe frontul din Harkov. Ucrainenii îi resping pe ruși la Vovcensk. Putin spune că trupele Moscovei își îmbunătățesc pozițiile

Rușii au recucerit Robotîne, satul de pe „linia Surovikin” cucerit cu greu de armata ucraineană în timpul contraofensivei din 2023

„Este iadul acolo. Nu a mai rămas nimic”. De ce noua invazie a Rusiei în Harkov este și mai devastatoare decât prima

Partenerii noștri