Video Rușii au reușit să distrugă primul tanc britanic „Challenger 2 din dotarea armatei ucrainene

Data publicării:
tanc Challenger 2 pe un drum de pamant
Londra a furnizat Ucrainei 14 tancuri Challenger 2 vor la sfârşitul lui martie 2023. Foto: Profimedia Images

Pe rețelele sociale au apărut imagini cu primul tanc britanic de ultimă generație - Challenger 2 - aflat în dotarea armatei ucrainene și distrus pe frontul din Ucraina. Guvernul de la Londra a furnizat până acum Ucrainei cel puțin 14 astfel de tancuri, care au ajuns pe front la finalul lunii martie.

Într-o înregistrare video publicată pe Twitter, se observă un tanc Challenger - cel mai modern astfel de blindat din dotarea trupelor Kievului - complet distrus în apropiere de Robotîne, chiar în regiunea unde forțele ucrainene au anunțat zilele trecute că au reușit străpungerea primei linii de apărare a rușilor.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Acest model de tanc se află în dotarea Brigăzii 82 Parașutiști a Ucrainei - o unitate de elită care a fost direct implicată în luptele care au condus la realizarea primei breșe în apărarea rusă din zona Robotîne.

Este prima confirmare „vizuală” a distrugerii unui tanc Challenger pe frontul din Ucraina și, totodată, este prima oară în istorie când un astfel de tanc e distrus într-o luptă, ca urmare a acțiunii directe a inamicului.

Marea Britanie a furnizat Ucrainei 14 tancuri Challenger 2 și a promis livrarea a încă 14 modele similare.

Editor : Mihnea Lazăr

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri