Live

Bombardament-record al armatei americane în Afganistan

Data publicării:

Armata americană a mai doborât un record - un bombardier a lansat nu mai puţin de 24 de bombe inteligente asupra talibanilor din Afganistan. 

E vorba de celebrul model B-52, supranumit „Fortăreaţa” gratie dimensiunilor impresionante şi arsenalului de la bord. Cu o greutate de 83 de tone, bombardierul B-52 poate transporta peste 30 de tone de muniţie, fie că vorbim de bombe sau rachete.

Bombele inteligente - bombă ghidate, care își pot lovi ținta cu mare precizie - au distrus tabere ale talibanilor, armament şi maşini care urmau să fie folosite în atacuri sinucigaşe.

Misiunea vine în contextul în care armata americană a intensificat campania din Afganistan, la cererea preşedintelui Donald Trump. 

Noul record al armatei americane vine după ce anul trecut Pentagonul a folosit pentru prima oară, tot în Afganistan, „mama tuturor bombelor”. E supranumele unui proiectil, care cântăreşte aproape 11 tone şi care a fost detonat peste tunelurile folosite de luptătorii ISIS din estul Afganistanului. Potrivit experţilor, bomba costă în jur de 16 milioane de dolari, e extrem de precisă, iar Statele Unite mai au încă 19 în arsenal. Citiți detalii aici.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Execuție” în 21 de minute! VIDEO Ostapenko nu a suportat umilința și a izbucnit. Gestul făcut și la finalul meciului

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

CNN: O nouă filmare a atacului cu bombă din timpul retragerii trupelor americane din Afganistan contrazice raportul Pentagonului

Explozii la o bază militară de lângă Bagdad, unde s-ar fi aflat trupe și foști paramilitari pro-Iran. Israel și SUA neagă implicarea

Rușii au bombardat masiv orașul New York din Ucraina

Alerte de raid aerian în jumătate din regiunile Ucrainei. Rușii au bombardat Cernihiv. Sunt morți și răniți

Partenerii noștri