Live

Victorie importantă pentru Donald Trump. Controversatul Brett Kavanaugh devine judecător al Curții Supreme

Data publicării:
Foto: Guliver/Getty Images

Victorie importantă pentru Donald Trump. În ciuda acuzaţiilor de agresiune sexuală, Brett Kavanaugh, judecătorul susţinut de el pentru Curtea Supremă, a fost confirmat de Senat cu 50 de voturi pentru şi 48 împotrivă.

Brett Kavanaugh (centru) Foto: Guliver/Getty Images

Votul a fost întrerupt de câteva ori de protestatari furioşi care au reuşit să pătrundă în clădirea Senatului, în timp ce alte mii maifestau afară.

Confirmarea lui Brett Kavanaugh pentru un post pe viaţă la Curtea Supremă a Statelor Unite vine în condiţiile în care trei femei îl acuză de agresiune sexuală. Faptele s-ar fi petrecut în anii 80.

Brett Kavanaugh a respins acuzațiile, iar o anchetă a FBI a stabilit că nu sunt dovezi care să confirme acuzaţiile de agresiune sexuală, deşi una dintre victime a fost audiată în Congres şi a povestit că actualul judecător a încercat să o violeze pe vremea când erau în liceu.

Catolic convins, Kavanaugh, în vârstă de 53 de ani, activează în diverse grupuri religioase şi este un apărător al dreptului de deţinere de arme. În timpul liber, antrenează o echipă de baschet de juniori şi susţine echipa de baseball Washington Nationals.

Numirea lui Kavanaugh este pe viaţă şi consolidează controlul conservatorilor asupra celor nouă judecători ai Curţii, căreia îi revine decizia finală cu privire la legislaţia SUA.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Biden îl ironizează pe Trump pentru datoriile adunate în urma proceselor: „Îmi pare rău, Don, nu te pot ajuta”

„Vor distruge ţara. Nu avem de ales”. Trump amenință că va face cea mai mare deportare de migranți dacă va câștiga alegerile 

Ce va face Trump dacă ajunge iar la Casa Albă. Acesta și-a publicat ideile în revista Time: „De ce ar trebui noi să apărăm pe oricine?”

Biden îl ironizează pe Trump la cina corespondenților de la Casa Albă: Sunt un bărbat matur, într-o cursă împotriva unui copil de 6 ani

Partenerii noștri