Campania “Avem același sânge” revine în 2024 pentru a sprijini pacienții. Medicii donează pentru bolnavi

Data actualizării: Data publicării:
carla
Campania Digi24 “Avem același sânge”

“Avem același sânge”, primul proiect național al unei televiziuni de știri în beneficiul pacienților, s-a dovedit o campanie cu impact major în comunitate, motiv pentru care Digi24 a decis continuarea demersului și în acest an.

Prima ediție din 2024 va avea loc vineri, 29 martie, la Centrul de Simulare al Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila”, unde medicii vor dona sânge pentru bolnavii din spitalele din București.

Partenerii primei ediții a campaniei “Avem același sânge” sunt Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila”, Colegiul Medicilor București și Centrul de Transfuzie București.

Pornind de la succesul înregistrat anul trecut, Digi24 continuă demersul început pe 1 decembrie 2022, cu speranța că autoritățile vor accelera procesul de reorganizare a sistemului de transfuzie, esențial pentru supraviețuirea multor pacienți.

Anul acesta, campania de donare de sânge se va desfășura în special în colaborare cu companii private, spre deosebire de anul trecut, când colectele mobile au fost organizate cu sprijinul autorităților locale.

În 2023, prin generozitatea a aproape 5.000 de donatori, peste 13.000 de pacienți au primit sângele de care aveau nevoie pentru a merge mai departe în lupta cu boala.

Proiectul Digi24 “Avem același sânge” a fost recunoscut și premiat de mai multe ori pentru impactul său social. Campania a primit distincții de la Casa Regală a României, precum și premii la Romanian Healthcare Awards și Gala COMMA Awards.

Digi24 îi invită pe toți cei interesați să se alăture acestei inițiative, pentru că doar împreună putem face o diferență reală în viața pacienților din România.

Proiect susținut de SANADOR

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri