Video Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 7 martie

Data publicării:
Cele mai importante evenimente petrecute pe 7 martie.

1914 - AVENTURĂ POLITICĂ ROMÂNEASCĂ

Prințul Wilhelm de Wied a ajuns în Albania și a început domnia ca suveran. Alegerea lui pentru tronul Albaniei a fost rezultatul unor mișcări politice românești.

Mătușa lui era regina Elisabeta a României. Aceasta l-a rugat pe Take Ionescu să încerce să convingă marile puteri să-i aleagă nepotul ca suveran al Albaniei.

A domnit puțin. A plecat din Albania în septembrie 1914 și nu a putut reveni. A murit la Predeal, în aprilie 1945. Este îngropat în Biserica Luterană din București.

1936 - AGRESIUNE NAZISTĂ

Din ordinul lui Adolf Hitler, soldați germani au trecut Rinul și au remilitarizat regiunea Renania. Era o încălcare gravă a tratului de la Versailles, dar UK și Franța nu fac nimic.

Mii de soldați francezi erau la graniță iar Hitler era gata să ordone armatelor sale să se retragă din Renania, dacă observa vreo opoziție. Dar francezii nu s-au mișcat.

După 1945, istoricii au concluzionat că dacă Hitler ar fi fost oprit aici, în Renania, nu ar fi avut curaj să continue cu agresiunile care au dus la cel de-al Doilea Război Mondial.

2009 - DEBUTUL UNEI VEDETE

Acum 15 ani, Neymar debuta în fotbalul mare la echipa braziliană Santos. Avea doar 17 ani. La Santos începuse cariera și Pelé, cel mai mare fotbalist brazilian din istorie.

O săptămână mai târziu, Neymar marca și primul gol. Iar în 2011, cu Neymar în atac, Santos a câștigat Copa Libertadores, pentru prima dată din 1963.

Neymar devine o vedetă pe tot globul, după transferul la FC Barcelona în 2013. Cu 79 de goluri, Neymar este cel mai bun marcator al naționalei Braziliei, peste Pelé.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri