Video Ce a răspuns Mugur Isărescu când a fost întrebat despre un nou mandat la BNR. „Nu pot să vă spun dorințele mele personale”

Data publicării:
Screenshot 2024-02-15 145035
Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, în vârstă de 74 de ani, este cel mai longeviv guvernator de bancă din lume. Foto: captură video Digi24

Guvernatorul BNR, al cărui mandat expiră în luna octombrie, spune că rămânerea sa în continuare în fotoliul de la banca centrală depinde doar de votul Parlamentului. Întrebat într-o conferință despre inflație dacă, personal, își dorește un nou mandat, Mugur Isărescu a răspuns ironic că, din când în când, trebuie să se uite în cartea de identitate. Mugur Isărescu, în vârstă de 74 de ani, este cel mai longeviv guvernator de bancă din lume. Conduce BNR din 1990, cu o întrerupere de un an, între 1999 și 2000, când a fost prim-ministru. El se află la al șaselea mandat în fruntea băncii centrale a României.

Reporter: Vreți să mai candidați pentru un nou mandat și să mergeți în Parlament pentru o nouă nominalizare? Dvs personal. 

Mugur Isărescu: „Nu pot să vă spun dorințele mele personale, că mă rușinez. Din când în când trebuie să mă uit la buletin. A apărut clar această problemă, nu? 

Reporter: Încă sunteți tânăr. 

Mugur Isărescu: „Tânăr nu mai sunt. Am fost o dată. Sunt totuși mulți ani de atunci”. 

Reporter: Biden, Trump sunt în putere, vor să câștige America. 

Mugur Isărescu: „Vă mulțumesc, dar asta nu depinde de mine și nu are rost să facem o discuție din tema asta. Depinde de Parlamentul României”.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri