Exclusiv Igor Grosu îi răspunde lui Lavrov: „El nu mai e diplomat, ci purtătorul mesajelor negative ale unui criminal de război”

Data actualizării: Data publicării:
colaj igor grosu serghei lavrov
Igor Grosu spune că „a cunoscut un Lavrov, cu zeci de ani în urmă, care părea a fi un diplomat” și că „cel din zilele noastre nu mai este diplomat”. FOTO: Colaj Inquam Photos/ Elena Covalenco/ Profimedia Images

Igor Grosu, președintele Parlamentului din Republica Moldova, i-a răspuns marți, la Interviurile Digi24.ro, ministrului de Externe rus, Serghei Lavrov, care a amenințat Moldova cu soarta Ucrainei. Grosu a declarat că „a cunoscut un Lavrov, cu zeci de ani în urmă, care părea a fi un diplomat” și că „cel din zilele noastre nu mai este diplomat”, ci doar „purtătorul mesajelor negative ale unui dictator și criminal de război”.

În urmă cu câteva zile, Serghei Lavrov, prezent la forumul diplomatic din Antalya, a spus că „regimul de la Chișinău calcă pe urmele regimului de la Kiev”, într-o declarație despre reluarea formatului de negociere „5+2” privind Transnistria.

„Lavrov nu mai este un diplomat”

„Eu am cunoscut un Lavrov, cu zeci de ani în urmă, care părea a fi un diplomat, cel din zilele noastre nu mai este diplomat”, a declarat Igor Grosu.

El a adăugat că Serghei Lavrov este „doar purtătorul mesajelor negative ale unui dictator și criminal de război”.

„Este doar purtătorul mesajelor agresive ale unui dictator și criminal de război, care se numește Putin. Asta e tot ce a rămas din Lavrov. Nu mai e acea imagine marcată de ani, în rest sunt mesaje agresive, expansioniste, imperialiste, care sunt atacuri și nu doar la adresa noastră, ci și la adresa țărilor baltice, la adresa României. Se înscrie într-o logică a dictatorului Putin și tot ce înseamnă democrație, alegeri libere și corecte pentru acești indivizi înseamnă un pericol și tot ce înseamnă integrare europeană ei nu au considerat dreptul țărilor, cum e Republica Moldova, sau cum sunt alte țări, Ucraina, Georgia, să-și decidă singure viitorul, din care parte a lumii să facă parte”, a mai explicat Igor Grosu.

„Republica Moldova nu se duce în UE, Republica Moldova revine în UE”

De asemenea, a mai afirmat că răspunsul său „către acest personaj este foarte simplu: Republica Moldova nu se duce în UE, Republica Moldova revine în UE”.

„Noi am fost parte din UE. Și istoria ține minte, 1812, atunci când tot acest imperiu ne-a rupt din trupul Europei. E decizia noastraă suntem mici, avem rolul nostru, trăsăturile noastre, dar noi cerem și vom cere în continuare să fie respectat dreptul nostru de a alege din care lume să facem parte”, a conchis Igor Grosu, președintele Parlamentului din Republica Moldova.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri