Video Doi pinguini gay din Berlin au adoptat un ou. Ar fi primul pinguin pui aflat în captivitate, cu doi tați

Data actualizării: Data publicării:
mai multi pinguini stau pe o piatra la gradina zoologică din Berlin
Pinguinii Skipper și Ping, pregătiți să devină tați. Captură Twitter

După mai multe încercări de a cloci pietre și pești, doi pinguini gay de la o grădină zoologică din Germania sunt pe punctul de a deveni, în sfârșit, părinți. Grădina zoologică din Berlin a anunțat oficial că cei doi pinguini masculi, Skipper și Ping, au adoptat un ou. Va fi primul pui al cuplului, dacă lucrurile merg bine, relatează CNN

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Cei doi pinguini au sosit la Berlin împreună, în aprilie, de la o grădină zoologică din Hamburg, și relația dintre ei a fost evidentă imediat, a declarat purtătorul de cuvânt al grădinii zoologice, Maximilian Jäger. 

În luna iulie, administratorii au decis să le dea lui Skipper și lui Ping o șansă reală să fie părinți. Una dintre femelele pinguin a abandonat un ou și acesta a fost donat celor doi. 

Cuplul, care până atunci avusese grijă de pietre și strângeau la piept bucăți de pește, în încercarea de a le cloci, au fost foarte încântanți de ou. 

Cei de la grădina zoologică nu sunt siguri că oul este fertilizat, iar incubația durează în jur de 55 de zile. Dar dacă oul este viabil. va fi primul pinguin în captivitate cu doi tați. 

Pinguinii nu sunt singurele animale în rândul cărora există homosexualitate. Un studiu din 2009 a arătat că există cel puțin 45o de specii ai căror membri pot forma cupluri de același sex. 

Maimuțele bonobo au fost observate angajând relații sexuale atât între masculi cât și între femele. Și studierea delfinilor cu nasul turtit a dezvăluit relații sexuale între masculi. De asemenea, mai mult de 30% dintre femelele albastros dintr-o colonie din Hawaii s-au împerecheat pe viață, împărțind datoriile ca într-un cuplu. 

(Editor A.D.)

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri