Metodă inedită de a păzi deținuții: Cu gâște. Zburătoarele sunt mai eficiente decât câinii, spune directorul închisorii

Data publicării:
A domestic goose is a goose that humans have domesticated and kept for their meat, eggs, or down feathers. Domestic geese have been derived through se
Gâștele nu trebuie să fie dresate să facă pază, pentru că sunt foarte teritoriale. Sursa foto: Profimedia Images

Mărșăluind în jurul perimetrului unei închisori din statul Santa Catarina, din sudul Braziliei, gâștele și-au depășit predecesorii canini și formează patrule care păzesc perimetrul, au rangul de „agenți” și se asigură că deținuții nu evadează, transmite Reuters.

După pauzele din iazul lor din apropiere, păsările care trag semnalul de alarmă în caz de evadare, supranumite „agenții gâște”, patrulează un spațiu verde între gardul interior al închisorii și peretele exterior principal. Personalul spune că vigilența gâștelor le face să fie excelente animale de pază, chiar mai mult decât câinii.

„Avem supraveghere electronică, supraveghere personală... și, nu în ultimul rând, supravegherea cu gâște, care au înlocuit câinii”, a spus directorul închisorii Marcos Roberto de Souza.

Piu-Piu e șefa micului regiment, conducând tovarășele gâște și tovarășii găscani la posturile de supraveghere a deținuților. Când ofițerii îi spun numele, el emite un sunet distinctiv.

Souza, directorul închisorii, a spus că îngrijirea turmei de gâște este mai accesibilă decât creșterea câinilor și că locația liniștită a închisorii o face o opțiune viabilă pentru unitatea sa.

„Noaptea este foarte liniștită. Chiar și ziua, după cum puteți vedea, este un loc foarte liniștit și noaptea cu atât mai mult... În cazul gâștelor, spațiul favorizează acest tip de securitate”, a mai spus el.

Ofițerii de poliție chinezi din provincia Xinjiang folosesc gâștele pentru a păzi secțiile de poliție. Prin natura ei, această specie de păsări, este foarte teritorială și nu contează dacă primește sau nu tratații, ca să fie dresată să facă pază.

De asemenea, gâștele sunt și foarte inteligente și țin minte situațiile amenințătoare. Crescătorii spun că vizitatorii vor face greu diferența între un câine de pază și o gâscă, după comportamentul lor când vine vorba de străini.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri