Povestea emoționantă a câinelui abandonat pe străzi în România și ajuns animal de terapie în Marea Britanie

Data publicării:
caine

Un metis de ciobănesc mioritic a cărui soartă părea pecetluită, odată abandonat pe stradă a ajuns câine de terapie în Marea Britanie. A fost adoptat de o persoană cu autism. Cu multă muncă și răbdare, Kratu a învățat tehnici speciale de dresaj și acum îşi însoțește stăpâna peste tot. În plus, este primul câine din Anglia care a trecut examenul celei mai noi tehnici de dresaj, bazate pe imitarea stăpânului.

În urmă cu patru ani, acest metis hoinărea la marginea oraşului Cluj-Napoca. O femeie a luat puiul de câine de pe stradă, l-a învăţat câteva comenzi de bază şi l-a trimis în Anglia, la prietena ei, care suferă de o tulburare de spectru autist.

Tess Eagle Swan, stăpână: Când a ajuns la mine, la patru luni, a fost dragoste la prima vedere. S-a creat instant o legătură între noi. Pentru mine este un câine de milioane și să îl adopt a fost cel mai bun lucru pe care l-am făcut.

Celia Blacu, voluntar: L-am văzut, l-am luat și am plecat. Și am început să îl pregătesc pentru plecarea în Anglia. Din punct de vedere comportamental, adică un dresaj de bază. L-am pus să asculte vocea ei, astfel încât câinele să fie deja acomodat cu vocea viitorului stăpân.

Acum, Kratu și stăpâna sa sunt de nedespărțit.

Tess Eagle Swan, stăpână: Poate călători cu mine oriunde mă duc. Mă ajută, face anumite sarcini speciale. Pentru mine e foarte dificil să fiu în preajma unor mulțimi și este foarte calm și face o presiune specială cu laba.

Alina Rusu, profesor la Facultatea de Psihologie UBB: Terapia și activitățile asistate de aproape 30 de ani au susținere științifică pe foarte multe aspecte ale calității vieții umane: recuperare fizică, reglaj emoțional, anxietate socială.

Kratu este primul câine din Anglia care a trecut examenul unei noi tehnici de dresaj, bazată pe imitarea stăpânului.

Iulia Lazăr, dresor canin: Un dresaj destul de complex pentru că trebuie să fie foarte sociabil, să fie lipsit de agresivitate, să îi placă să fie mângăiat, să îi placă interacțiunea, un câine care nu obosește foarte ușor. Și se pune accentul foarte mult pe disciplină.

Kratu și stăpâna sa au fost oaspeții unui curs de psihologie animală la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, iar câinele a reuşit să cucerească imediat întreaga audienţă din amfiteatru.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri