Singurul câine din Jandarmerie de nota 10 iese la pensie

Data publicării:
caine jandarmerie

Și câinii-jandarmi se pensionează. După zeci de misiuni grele, doi ciobăneşti germani din Iaşi au ajuns la finalul carierei. Unul dintre ei rămâne cu cel alături de care a făcut echipă mai bine de 10 ani, celălalt însă îşi caută stăpân.

Ief nu iese din cuvântul instructorului său. Are 11 ani și a fost antrenat continuu pentru misiuni. A fost singurul câine al Jandarmeriei care a obținut 10 la cursul de specializare. Între el și antrenorul său s-a creat o legătură specială, cei doi au trecut împreună prin multe situații dificile. Instructorul său e decis s-l păstreze pe Ief care iese la pensie.

Nimeni, niciodată, nu m-a iubit și nu m-a apărat mai mult decât acest câine. Are el un instinct al lui. Respiri mai des, te uiți la el, este ceva pe care el îl simte înaintea ta. S-a creat o legătură... n-am crezut că va fi așa. Am văzut că atunci când vorbesc cu el, vine la mine se așază în fața mea și se uită în ochii mei. Fără nicio comandă”,afirmă Ciprian Călugăru, plutonier major.

Ioca în schimb îşi caută stăpân. De aceeași vârstă cu Ief, Ioca așteaptă să fie primită într-un cămin nou, singura misiune care îi va rămâne fiind aceea de a fi loială celui care o va adopta.

De-a lungul timpului, Ioca a participat la sute de misiuni importante și a ajutat la soluționarea unor cazuri dificile.

Antrenorului îi este greu să se despartă de camaradul său.

„Este foarte greu, că te atașezi. Având în vedere că o am de mică, dar situația o impune să ne despărțim cândva, ca și de persoanele dragi”, mărturisește Nicu Popa, plutonier major.

Ioca va fi donată unui iubitor de animale.

„Trebuie să își manifeste cineva interesul să ia acest cățel. Ulterior, trebuind să aducă o adeverință care să ateste că are un spațiu adecvat pentru cățel”, spune Mihai Cojocaru, purtător de cuvânt Jandarmeria Iași.

Să iubească, în primul rând, un animal. Să aibă atașament față de animale”, afirmă Nicu Popa, plutonier major.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri