Rețeta săptămânii | File de şalău cu sfeclă elveţiană

Data actualizării: Data publicării:
reteta salau

Doriţi o mâncare ieşit din tiparul meniurilor obișnuite, dar în același timp simplu de preparat şi fără să aveți nevoie de multe ingrediente? Vă recomandăm atunci fileul de şalău cu sos olandez şi garnitură de sfeclă elveţiană. În doar 30 de minute vă puteți surprinde invitații cu un preparat delicios.

Pentru acest preparat este nevoie de sfeclă elveţiană și 120 de grame de file de şalău. La acestea se adaugă unt şi usturoi - necesare pentru prepararea sfeclei, dar şi 6 gălbenuşuri şi 300 de grame de unt topit - pentru sosul olandez.

"Vom pregăti sfecla elveţiană şi anume vom rupe frunza uşor de pe tulpină, dar le vom păstra şi pe acestea şi le vom folosi."

Tulpina sfeclei elvețiene poate fi folosită în două feluri: fie opărită în apă cu sare și trasă apoi, cu usturoi, la tigaie, fie pentru producerea unui oţet de calitate.

"Tulpina o vom tăia uşor pe diagonală şi o vom folosi ca şi garnitură la preparatul de peşte. Nu necesită un timp îndelungat de pregătire; trebuie doar trasă la tigaie."

Bucătarul trece apoi sosul olandez: cele 6 gălbenuşuri sunt puse, alături de puţin oţet, într-un aparat special, la o temperatură maximă de 70 de grade, timp de 5 minute.

"Adăugăm încet untul topit, care este rece. dar fără laptele pe care îl lasă."

Sosul olandez are aceeaşi consistenţă ca maioneza și trebuie pus separat, într-un bol de dimensiuni medii. Între timp, tigaia este bine încinsă şi unsă cu ulei de măsline în aşteptarea fileului de şalău.

"Peştele a fost condimentat înainte doar cu sare şi piper înainte, nu am pus altceva pe el, nu are nevoie."

Între timp frunzele de sfeclă sunt opărite în apă cu sare preţ de câteva secunde, iar usturoiul va fi tocat mărunt. Bucătarul pune apoi untul împreună cu usturoiul, în tigaie, timp de 2 minute.

"Următorul lucru vom adăuga tulpina de mangold sau sfecla elveţiană cum doriţi să-i spunem."

Frunzele de sfeclă sunt puse în aceeaşi tigaie și se adaugă sare şi piper. La final, garnitura este aşezată în farfurie, iar deasupra este pus fileul stropit cu sos. Pentru aspect pot fi adăugate câteva flori comestibile.

"Acesta este preparatul de file de şalău, cu sfeclă elveţiană şi sos olandez. Poftă bună!"

Reporter: Claudiu Mihuţ
Operator: Ticu Gheorghiţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri