Ilie Năstase, "retrogradat" de Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la o asemenea situaţie

Data publicării:
Ilie nastase
Ilie Năstase FOTO: INQUAM PHOTOS - George Călin

Dublă greşeală într-o broşură editată de Primăria Capitalei, care a fost împărţită weekendul trecut la Arcul de Triumf. În cartea intitulată "O sută de personalităţi bucureştene", apare că Ilie Năstase a fost de două ori numărul doi mondial, nu unu, aşa cum ştiu chiar şi străinii care ne vizitează ţara. De remarcat e că, în broşură, alături de scriitori, artişti şi inventatori apare şi actualul deputat PSD Nicolae Bacalbaşa.

100 de personalităţi bucureştene. Este broşura pe care au primit-o oamenii care au ajuns aici la Arcul de Triumf în weekend. În această broşură apare şi Ilie Năstase, iar informaţiile din dreptul său spun că „Este un fost jucător profesionist de tenis de câmp. A fost numărul doi mondial de două ori. Este o greşeală impardonabilă, ţinând cont că Ilie Năstase a fost primul jucător din istoria ATP-ului care a obţinut locul întâi mondial”.

Greşeala de nepermis din broşură a fost rapid sesizată de vizitatori, fie ei români sau străini.

Printre personalităţile omagiate de broşura ce are pe copertă sigla Primăriei Capitalei se numără Mircea Eliade, Tudor Arghezi, Nicolae Bălcescu, Dinu Lipatti, Henri Coandă şi... "medicul, scriitorul şi omul politic" Nicolae Bacalbaşa. Deputatul PSD a fost recent protagonistul mai multor momente controversate în Parlament.

Nicolae Bacalbaşa - deputat PSD: „În calitate de medic sunt unul din cei mai vechi anestezişti din România, sunt profesor universitar.

Cred că ca om politic prin ce mă remarc este prin faptul că sunt un om absolut corect de care nimeni nu a putut să lege nicio cutie de conserve de coadă”.

Primăria Capitalei nu a răspuns până acum solicitării Digi24, de a oferi amănunte privind broşura distribuită gratuit la Arcul de Triumf.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri