Sari la conținut

Sute de oameni la funeraliile actorului din „Game of Thrones”

Funeraliile actorului Neil Fingleton, cunoscut pentru apariţia în serialul ”Urzeala tronurilor/ Game of Thrones”, care deţinea titlul de cel mai înalt om din Marea Britanie, au avut loc, vineri, în prezenţa a sute de persoane, informează bbc.com.

neil

Neil Fingleton, care a interpretat rolul uriaşului Mag the Mighty în ”Urzeala tronurilor”, remarcându-se şi în câteva lungmetraje SF de mare succes, precum ”X-Men: First Class” (2011), ”47 Ronin” (2013) şi ”Jupiter Ascending” (2015), a murit pe 25 februarie din cauza unei insuficienţe cardiace, la vârsta de 36 de ani, potrivit News.ro.

Cu o înălţime de 231 de centimetri, Neil Fingleton era considerat cel mai înalt om din Marea Britanie.

Mama lui Neil Fingleton a spus că înălţimea i-a creat actorului unele dificultăţi, dar fiul ei nu şi-a pierdut optimismul şi a rămas o persoană echilibrată şi modestă.

La ceremonia funerală care a avut loc la Catedrala Durham, actorul a fost descris drept o persoană care ”a marcat vieţile multor oameni”.

”Valoarea vieţii unei persoane nu se măsoară în lucrurile pe care le-a acumulat, ci prin calitatea relaţiilor sale, iar Neil ne-a marcat tuturor vieţile”, a spus Phil Giarusso, un prieten al actorului.

Decesul lui a fost confirmat printr-un comunicat publicat pe pagina de Facebook a Clubului Persoanelor Înalte din Marea Britanie: ”Din păcate, am fost informaţi că Neil Fingleton, cel mai înalt om din Marea Britanie, a murit sâmbătă. Neil a devenit cel mai înalt om din Marea Britanie în anul 2007, după ce l-a depăşit în înălţime pe Chris Greener”.

”Neil a început să se facă remarcat jucând baschet în Statele Unite, înainte de a deveni actor şi de a juca în «X-Men: First Class» şi, recent, în «Game of Thrones». Gândurile şi condoleanţele noastre se îndreaptă acum către familia lui”, se afirmă în acelaşi mesaj.