15 medici vor fi pregătiţi în străinătate pentru operaţii pe inimă la copii

Data publicării:
operatie mediafax-1

Foto: Mediafax

„Primii doctori vor pleca la pregătire încă din această lună. În septembrie, vom face primele operaţii la Spitalul "Marie Curie", dar cu medici din Italia, iar doctorii români selectaţi pentru această unitate sanitară vor fi prezenţi la intervenţii”, a spus secretarul de stat Raed Arafat, citat de Mediafax.

Anunţul Ministerului Sănătăţii privind lansarea unui amplu proces de recrutare de medici pentru cele patru centre de chirurgie cardiovasculară pediatrică a fost făcut la începutul lunii august. Până marţi s-au înscris 15 persoane.

În perioada august 2013 - august 2016, Ministerul Sănătăţii desfăşoară un amplu proiect de dezvoltare a chirurgiei cardiovasculare pediatrice. Proiectul se realizează în colaborare cu experţi de la Clinica San Donato din Italia.

Finanţarea este susţinută de Guvernul României, prin Ministerul Sănătăţii, şi de Fundaţia L'Associazione Bambini Cardiopatici nel Mondo din Italia.

„Dacă vor fi mai mulţi candidaţi, vom organiza un concurs, dacă nu, vom face o selecţie de dosare. Medicii doritori se vor înscrie la Ministerul Sănătăţii, la Biroul Medicină de Urgenţă, până la 20 august 2013", spunea Raed Arafat, la începutul lunii august.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri