Sari la conținut

Anchetă la trei spitale în cazul americancei tratate acasă

Pe 18 martie, inginerul naval american Sandy Higgins s-a simţit rău şi a mers la medicul bazei militare de la Deveselu. Pentru că tratamentele nu aU avut efecte, femeia a ajuns, pe rând, la trei spitale din Oltenia.

După spitalul din Caracal, Sandy Higgins a ajuns la cea mai mare unitate medicala din Oltenia. Spitalul nu are însă o secţie de pneumologie, ci doar un compartiment cu 10 paturi, aşa că americanca a fost redirecţionată către spitalul de boli infecţioase din Craiova.

La Spitalul de Boli Infecţioase, americanca a întâlnit-o pe doctoriţa Diana Medregoniu, care a hotărât ca o sală de aşteptare să fie transformată provizoriu într-un salon.

Suportul psihologic era foarte foarte necesar pentru că nu reuşeam să o scot din starea de plâns. Era tot timpul cu tableta în faţă pe Facebook şi WhatsApp cu viitorul soţ, pentru că trebuia să se şi căsătorească într-o săptămână şi să plece din ţară", spune Diana Medregoniu, medic primar.

În cele din urmă, medicul s-a gândit să o ia pe femeie acasă, ca să o poată supraveghea cu atenţie.

„M-am gândit, am zis că, daca asta este decizia ei, o ştiu o persoana verticală, raţională şi am zis că trebuie să o susţin”, a spus Robert Medregoniu, soţul medicului.

După 15 zile de îngrijire acasă la doctoriţă, americanca s-a însănătoşit şi s-a întors în Statele Unite, unde s-a căsătorit. A revenit în România după trei săptămâni şi i-a adus medicului o plachetă şi două medalii.

„Eu sunt foarte mândră de ea. În ultimele cuvinte ale ei spune: acţiunile dumneavoastră reflectă măreţia pentru dumneavoastră, calitatea medicală profesională şi poporul din România”, mai spune Diana Medregoniu.

Deşi întâmplarea a fost una cu final fericit, Direcţiile de Sănătate Publică din Dolj şi Olt vor trebui să explice Ministerului Sănătăţii de ce soldatul american a fost tratat la domiciliul unor medici, şi nu într-un spital.

„Noi am făcut o solicitare, să ne dea un raport fiecare spital, ce s-a întâmplat cu această bolnavă”, a afirmat Ștefan Popescu, purtător de cuvânt DSP Dolj.

Spitalul din Caracal, Spitalul Judeţean şi Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova au termen până marţi să spună ce s-a întamplat în acest caz.