Sari la conținut

Băsescu despre scandalul de la Spitalul de Arși: E nevoie de o nouă lege a sănătății, proiectul lui Boc a fost contestat de cei care trăiau de pe urma corupției

„România are nevoie urgent de o nouă lege a sănătăţii, care să îi trateze pe medici cu respectul cuvenit prin remuneraţia pe care o primesc, nu de la stat, ci pe performanţă, pe intervenţiile pe care le-au făcut, şi, pe de altă parte, pacienţii să îşi primească în mod cinstit drepturile pe care le au de suport din partea statului”, a spus preşedintele, comentând scandalul de la Spitalul de Arși.

În acest context, el a spus că recomandă proiectul Legii sănătăţii abandonat în perioada Guvernului Emil Boc.

„Fac un apel la cei responsabili să ia din nou proiectul pe care l-am făcut cu Emil Boc, proiectul de reformă a sistemului de sănătate, sigur, cu ușoare ajustări ", a spus Băsescu. El a adăugat că atunci când a fost propus, „s-au manifestat cu violență cei care trăiesc de pe urma corupței și care și-au utilizat și masele de manevră din Piața Universității”.

Proiectul de reformă a sistemului sănătății din guvernarea Boc a generat proteste, mai întâi la Cotroceni, din cauza unui conflict în care președintele intrase cu Raed Arafat, iar ulterior s-au înregistrat violențe de stradă ce au dus în cele din urmă la demisia guvernului Boc.