Craiova. Ambulatoriul modern de la Spitalul Județean a costat 10 milioane de lei, dar nu poate fi folosit

Data publicării:
spital craiova

De mai bine de doi ani, sute de oameni care au nevoie zilnic de consultaţii în Ambulatoriul Spitalului din Craiova se înghesuie în policlinica pentru copii.

„Atât partea de copii, cât și partea de adulți se desfășoară într-o singură parte, în două ture supraaglomerate, în cabinete care, unele dintre ele, au trebuit improvizate”, spune managerul spitalului, Bogdan Fănuţă.

Lucrările de reabilitare a Ambulatoriului de la Spitalul Judeţean au început în 2012. Contractul a fost câştigat de o firmă din Dolj în asociaţie cu un offshore din Malta. Dar după ce reabilitarea au fost gata, pompierii au refuzat să dea avizul de funcţionare.

Una dintre problemele semnalate de reprezentantii ISU este distanța din orice punct al clădirii până în exterior, care potrivit normelor legale nu poate fi mai mare de 18 metri. În acest moment sunt 40 de metri, așa că pentru obținerea avizului trebuie să se spargă pereții și să se construiască scări exterioare.

„Compartimentarea antifoc propusă prin proiectul avizat, între ambulatoriu și spital, nu era realizată cu pereți antifoc și uță rezistentă la foc”, spune Narcisa Curigan, căpitan ISU Dolj.

Cu alte cuvinte, în caz de incendiu, pacienţii şi cadrele medicale din ambulatoriu ar fi în pericol. Constructorul susţine ca proiectul a fost respectat, dar că legislaţia s-a schimbat între timp.

În perioada de derulare a contractului, ISU a comunicat beneficiarului modificări de legislaţie survenite pe parcursul derulării lucrării, cerinţe care au solicitat executarea unor lucrări suplimentare ce nu fuseseră incluse în proiectul iniţial. Reactualizarea detaliilor de execuţie şi a listelor de cantităţi de lucrări de executat nu cade, conform legii, în responsabilitatea constructorului”, susţine firma cre a executat lucrările.

Remedierea problemelor înseamnă alte lucrări, alte licitaţii, alţi bani. Reprezentanţii Consiliului Judeţean Dolj nu au dorit să comenteze situaţia. Acum, procurorii DNA cercetează modul în care a fost atribuit contractul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri