Criză acută de anestezic la spitalul din Târgu-Jiu

Data publicării:
medici din interior-5

Viaţa bolnavilor care ajung pe masa de operaţie a Spitalului Judeţean Târgu-Jiu ar putea fi pusă în pericol. Motivul: pe secția Chirurgie, stocul de anestezic este zero, ceea ce înseamnă că medicii chirurgi nu mai pot opera. Aceștia le cer pacienților să-și cumpere singuri fiole pentru anestezie. Mai mult, zilele trecute s-au făcut operaţii numai cu anestezic local, nu şi general.

Pentru că nu mai pot să-și desfășoare activitatea și pun în pericol viața pacienților, medicii dau vina pe nepăsarea celor din conducerea spitalului. De cealaltă parte, managerul unității recunoaște această problemă și spune că este vorba despre o proastă comunicare cu firma care aprovizionează, dar și cu cei din cadrul spitalului care au anunțat această lipsă de anestezic abia când nu mai exista nicio fiolă pe stoc.

Până la rezolvarea problemei, medicii chirurgi de la Spitalul Județean din Târgu-Jiu spun că și-au oprit 2-3 fiole de anestezic pentru situațiile foarte grave, ca pacienții să nu moară pe masa de operație. Anestezicul face parte din lista medicamentelor speciale care nu pot fi achiziționate de medic sau pacient, ci numai de la distribuitor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri