Sari la conținut

Echipe ale Ministerului Sănătăţii şi Casei de Asigurări de Sănătate încep luni controalele în spitale

 

Controalele, demarate la câteva zile după declanşarea scandalului privind decontările ilegale de operaţii la Spitalul de Arşi, vor fi făcute în baza unui ordin comun al celor două instituții.

„Am semnat ordinul comun cu preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. De luni, vor începe controalele în spitale. Sunt echipe mixte de la direcţiile de control al MS şi CNAS. Sigur că vor exista câteva criterii după care vor fi efectuate aceste controale, baza fiind respectarea clauzelor contractuale”, a precizat ministrul, citat de Mediafax.

La rândul său, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Gheorghe Radu Ţibichi, spune că în prima etapă vor fi controlate 77 de spitale, în special secţiile chirurgicale ale acestora.

Direcţia generală de monitorizare, control şi antifraudă din CNAS, care şi-a început activitatea în decembrie 2013, a făcut, în primul trimestru din 2014, controale la 1.700 furnizori de servicii -spitale, farmacii și medici de familie. În urma acestor acţiuni au fost recuperaţi 3,5 milioane de lei.