Medicină de urgență făcută cu încetinitorul

Data publicării:
primire urgenta braila

Din cauza lipsei de medici de la Unitatea de Primiri Urgențe, orice zi obișnuită se transformă într-un adevărat calvar, atât pentru pacienți, cât și pentru medicii care sunt suprasolicitați”, transmite corespondentul Digi24 Ana-Maria Dobre.

Secţia funcţionează cu doar opt medici, deşi schema de personal prevede un număr de 25 de specialişti.

Este foarte greu pentru că trebuie să facem față la zeci și zeci de pacienți într-un timp limitat și de aici rezultă de multe ori și întârzierea cu care unii dintre pacienți sunt văzuți, pentru că, efectiv, nu putem să-i vedem mai repede, asta în condițiile în care trebuie să-i vedem, să muncim și să nu greșim”, spune Bogdan Botăreanu, specialist în medicină de urgență.

Oamenii care au nevoie imediat de ajutorul doctorilor spun că dacă aşteaptă şi opt ore să fie consultaţi, sintagma „medicină de urgenţă” îşi pierde sensul.

S-a stat de la 4 până 12 noaptea. S-a stat la urgență? La urgență, astea sunt vremurile”.

Eu sunt pacient, vreți să stați după mine să vedeți că nu intru în două sau patru ore? Păi asta înseamnă urgență?”, spun pacienții.

Situația a început să devină critică în luna ianuarie a acestui an, pentru că unii din doctori au renunțat și s-au retras spre medicina de familie”, spune Alina Neacșu, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Brăila.

Unul dintre aceştia este Marian Baciu, care a renunţat la o carieră de 20 de ani la Urgenţe pentru că îşi punea în pericol sănătatea.

Mi-a plăcut foarte mult urgența, am încercat să dau tot ce am putut, însă în ultima perioadă la Unitatea de Primiri Urgențe am simțit că sunt depășit din punct de vedere fizic și psihic, volumul de muncă foarte mare”, spune Marian Baciu.

Din acelaşi motiv, nimeni nu s-a înscris la concursul de ocupare a posturilor la secţia Urgenţe, unde salariul poate ajunge până la 3.500 de lei. Spitalul Judeţean Brăila se confruntă cu un deficit de personal şi la secţiile de Cardiologie, Anestezie și Terapie Intensivă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri