Sari la conținut

Orașul cu cele mai multe băi termale din lume

Budapesta este orașul cu cele mai multe băi termale din lume. Cele mai cunoscute sunt Szechenyi, Gellert si Rudas. Unul dintre cele mai deosebite locuri de relaxare este baia Sf. Lukacs. În ultimele decenii, sportivi și artiști renumiți veneau aici în mod regulat, printre ei şi renumitul muzicolog Zoltan Kodaly. Istoria băii Lukacs începe din vremuri străvechi.

Szilvia Czinege, director marketing: Pe vremea războaielor cruciate s-a construit aici, lângă baia Lukacs primul „ispotály”, practic un spital. Aici erau lăsați soldații să se vindece și tot aici se schimbau informații, ceea ce arată că baia termală este și un bun spațiu pentru relații sociale.

Serviciile oferite în zilele noastre în baia Lukacs sunt generoase și variate, pentru toate generațiile și preferințele.

Szilvia Czinege, director marketing: Aici oricine gasește ceea ce e mai atractiv pentru el, wellness sau terapie, există posibilități pentru amândouă aici. Avem și un spațiu foarte mare de sauna în baia Lukacs, și în fiecare vineri organizam „sauna party”, o atracție deosebita în baia Lukacs.

Evident, apa caldă este plăcută indiferent, dar cine vine la băile Lukacs, parcă se simte dintr-o dată mai sănătos şi mai viguros.

Szilvia Czinege, director marketing: Apele băilor din Budapesta au în mare parte o compoziție chimică asemănătoare, dar fiecare are câte o specialitate. Aici, la Lukacs apa este recomandată mai ales pentru afecțiunile locomotorii, avem aici un așa-numit „spital de zi”, la fel ca la baia Szechenyi sau Gellert. Se pot face aici tratamente complexe.

Managementul băii Lukacs are și un mesaj special pentru telespectatorii Digi24.

Szilvia Czinege, director marketing: Încerc să-i conving să vină mai departe de estul țării, este o ocazie foarte bună să cunoască Budapesta, un oraș minunat și viu. Ajunși aici, trebuie neapărat să viziteze o baie monument istoric, pentru că suntem foarte mândri că păstrăm și ducem mai departe moștenirea strămoșilor noștri.

Pe aceeași temă