Reacția companiei Hexi Pharma după rezultatele anunțate de Guvern

Data publicării:
hexi pharma

 

Comunicatul companiei:

Hexi Pharma își cere scuze.

În urma rezultatelor anunțate astăzi, Hexi Pharma își cere scuze, public, atât medicilor și personalului medical cât și tuturor persoanelor care au fost sau ar fi putut fi afectate de aceste neconformități.

În numele tuturor angajaților Hexi Pharma, ne dorim ca vinovații să fie găsiți cât mai repede.

Toate produsele vor fi retrase în cel mai scurt timp, fabrica și firma și-au încetat deja activitatea și au demarat de ieri procedurile legale pentru închidere.

De asemenea, ne cerem scuze către mass media dar, ca urmare a începerii procedurilor de urmărire penală, începând de ieri ni s-a interzis să mai dăm declarații în presă.”

Potrivit analizelor făcute de ICECHIM, la clorură de amoniu, valoarea declarată era 15%, iar cea măsurată – 5,18%. La un produs cu iod, valoarea declarată era 10%, cea măsurată – 7,41%. La Glutaraldehidă, valoarea declarată era 12%, iar cea declarată – 1,23%, a spus dr. Victor Strâmbu, secretar de stat în Ministerul Sănătății. Este vorba despre biocide produse de compania Hexi Pharma.

De altfel, administratorul Hexi Pharma a cerut astăzi Tribunalului Bucureşti intrarea companiei în insolvență, iar angajaţii ar fi fost notificaţi cu privire la încetarea contractului de muncă. Decizia a fost luată după ce patronul companiei, Dan Condrea, a fost audiat la Parchetul General în dosarul dezinfectanților. Tot la Parchetul General a ajuns astăzi și directorul general al Hexi Pharma, Flori Dinu.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri