Sari la conținut
News Alert

REZIDENȚIAT 2014. Începe examenul de rezidențiat. Concursul se va desfășura sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări 

REZIDENȚIAT 2014 La fel ca în anii trecuţi, concursul se va desfăşura, descentralizat, în 6 centre universitare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Tg Mureş şi Timişoara.

Anul acesta, un număr de 5 659 de candidaţi s-au înscris pentru a ocupa unul dintre cele 3.909 locuri şi posturi scoase la concurs de către Ministerul Sănătăţii. Din totalul locurilor şi posturilor scoase la concurs, 3.443 sunt pentru domeniul medicină, 317 pentru domeniul medicină dentară, iar 149 pentru farmacie

REZIDENȚIAT 2014. Ministerul Sănătății a stabilit TAXA DE PARTICIPARE la examenul de REZIDENȚIAT 2014

REZIDENȚIAT 2014 Cei mai mulţi medici tineri, 4.172, s-au înscris la  medicină, 1.116 la medicină dentară şi 371 la farmacie. Concursul se va desfăşura sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de patru ore. Punctajul minim de promovare reprezintă 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu şi se va calcula la nivelul fiecărui centru universitar în care se organizează concursul.

REZIDENȚIAT 2014 Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se va face în ordinea punctajului de promovare obţinut, pe fiecare centru universitar, în limita locurilor/posturilor publicate pentru fiecare domeniu în centrul universitar respectiv, alcătuindu-se o singură clasificare pentru fiecare domeniu.

Detalii privind modul de organizare şi desfăşurare a concursului de Rezidenţiat se găsesc pe pagina de web www.ms.ro, sectiunea Rezidenţiat.

REZIDENȚIAT 2014. Concursul de REZIDENȚIAT a fost decalat cu o săptămână din cauza alegerilor, anunță Ministerul Sănătății

Concursul de rezidenţiat a fost amânat pentru 23 noiembrie, cu o săptămână mai târziu faţă de data stabilită iniţial, întrucât în 16 noiembrie s-au desfăşurat alegerile prezidenţiale.

REZIDENȚIAT 2014. Au început înscrierile la examen. Lista locurilor și posturilor scoase la concurs

Rezidenţiatul reprezintă forma specifică de învăţământ postuniversitar pentru absolvenţii licenţiaţi ai facultăţilor de medicină, medicină dentară şi farmacie, care asigură pregătirea necesară obţinerii uneia dintre specialităţile cuprinse în Nomenclatorul specialităţilor medicale, medico-dentare şi farmaceutice pentru reţeaua de asistenţă medicală. Specialităţile şi durata pregatirii prin rezidenţiat se stabilesc prin ordin al ministrului sănătăţii.

Rezidenţiatul se organizează în urmatoarele forme: pe locuri, pe posturi şi prin selecţie pentru medicină de familie şi are o durată cuprinsă între 3-7 ani, în funcţie de specialitate.

Pregătirea în rezidenţiat reprezintă un proces continuu de pregătire teoretică şi practică fiind normată integral ca activitate didactică. Cifra de scolarizare a rezidentilor se aprobă anual prin ordin comun al ministrului sănătăţii şi ministrului educaţiei, cercetării şi inovării.