Sari la conținut
News Alert

Spitalul de stat din oraşul Victoria, transformat într-unul privat

Cel mult 20 de bolnavi vor putea beneficia de servicii medicale gratuite decontate de Casa de Asigurări de Sănătate, spun medicii. Oamenii au păreri împărţite. Pe de-o parte e bine că se redeschide spitalul, dar, pe de altă parte, nu îşi vor permite să se trateze.

„Oamenii sunt săraci aici. Oraşul ăsta e cam sărăcuţ. N-au serviciu, n-au bani, sunt mulţi pensionari”, spune un localnic.

„Ar fi foarte bine să se deschidă, că e foarte greu de mers la Făgăraş. Suntem la 30 de kilometri de aici, de Victoria, tot peste mână e. Se cheltuie nişte bani, nişte benzină”, mai spune o altă persoană din zonă.

„Aveam nevoie. Am atâta amar de boli şi trebuie tot timpul să fug în stânga, în dreapta. Am avut fetiţa bolnavă, a trebuit să plec până în Braşov cu ea”, spune o femeie.

Banii primiţi de la CAS vor acoperi cel mult jumătate din cheltuieli, aşa că restul pacienţilor vor plăti serviciile medicale aşa cum ar face-o la un spital privat.

„Ne vom descurca foarte greu, dar sperăm, totuşi, să reuşim să aducem şi pacienţi privaţi, mai ales pe recuperare, că dotarea e foarte bună”, spune Ioan Rotaru, administratorul spitalului din Victoria.

Spitalul a intrat în reparaţii capitale în anul 2012, după ce primăria a încheiat un contract cu o firmă privată. A fost dotat cu aparatură medicală de ultimă generaţie, iar aici vor lucra nouă medici şi 11 asistenţi. Unitatea medicală se va deschide săptămâna viitoare.