Spitalul Județean Timișoara pierde sume uriașe din cauza unui contract încheiat acum 23 de ani

Data publicării:
spital tm

În holul Spitalului Judeţean din Timişoara sunt bine instalate un magazin alimentar şi un restaurant. Contractul de închiriere pentru spaţiile pe care le ocupă a fost încheiat în 1992 şi revizuit în 2002. De atunci, chiria nu a fost deloc modificată.

„Firma care deţine cele două magazine din holul Spitalului Judeţean din Timişoara plăteşte o chirie lunară de puţin peste 6 lei pe metrul pătrat. În acelaşi timp, alte societăţi comerciale, care îşi desfăşoară activitatea în acelaşi hol, plătesc o sumă lunară de peste 300 de lei pe metrul pătrat”, relatează Maria Rohnean, reporter Digi24 Timişoara.

Una dintre clauzele contractului era posibilitatea rezilierii doar în momentul în care investiţia realizată de firmă în cele două spaţii va fi amortizată. Patronul spune că acest lucru nu s-a întâmplat.

„Nu se stipula în contract modificarea chiriei, ci doar acea durată care se epuizează la sfârşitul epuizării cheltuielilor”, spune Marius Craina, managerul Spitalului Judeţean din Timişoara.

Asta în timp ce pacienţii spun că preţurile produselor sunt prea mari.

- Tocmai că plătesc şase lei, ar trebui să fie mai darnici cu produsele. Dacă într-adevăr este o ilegalitate, atunci chiar ar trebui pedepsiţi.

- Omul bolnav unde să se ducă din spital? Dacă e ploaie, ninge iarna, e mai bine aşa.

În urma unui control, inspectorii Curţii de Conturi propun rezilierea contractului dintre spital şi firma căreia îi aparţin magazinul şi restaurantul.

„Dacă societatea nu şi-a recuperat o investiţie de 212.105 lei, atunci înseamnă că managementul acesteia a fost defectuos şi nu oportunităţile de afaceri puse la dispoziţie de Spitalul Judeţean din Timişoara şi date de vadul comercial abundent sunt de vină”, scrie în raportul Curţii de Conturi.

„Decizia Curţii în legătură cu aceste două spaţii a fost acţionarea în Instanţă pentru rezilierea contractelor”, mai spune managerul Spitalului Judeţean din Timişoara.

Până la o decizie a instanţei, cele două magazine, care ocupă 193 de metri pătraţi, vor plăti chirie de 1.158 de lei lunar. Pentru aceeaşi suprafaţă, alte firme plătesc aproape 58.000 de lei lunar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri